Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#LAMARXASOM
La Marxa Som arrenca per Sant Joan les columnes Ponent i Sud

- La columna de Llevant de La Marxa Som arriba a Figueres el dia de Sant Joan en un acte de foment de la participació ciutadana sobre de la necessitat on no d’un exèrcit a Catalunya

- La Cerdanya acull l’inici de la Columna de Ponent, amb l’acte central a Ger dimecres 22 i actes també a Martinet per la Revetlla

- L’Alt Urgell prendrà el relleu pel Pont de Sant Joan amb l’acte central a La Seu dissabte 25 a la tarda

- La Columna Sud arrenca a Benicarló (Baix Maestrat) i Ulldecona acull l’acte central dissabte 25, d’enllaç entre La Marxa de la Llibertat i La Marxa Som

22/06/2016 Política
La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, arrenca els propers dies les columnes de ponent i sud. La columna de Llevant, al seu torn, arribarà a l’Alt Empordà després d’haver portat el missatge de l’aprofundiment en la democràcia participativa al voltant de la democràcia participativa al Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

Aquest divendres 24 la columna de Llevant de La Marxa Som entrarà a Figueres amb una caminada provinent de Lladó, però el plat fort serà la tarda. En concret, tindrà lloc l’acte “Decidim per una democràcia participativa al nou país: «Perquè no cal un exèrcit català?», amb la participació de Martí Olivella, president de Nova - innovació social, Pepe Beunza, primer objector de consciència a l’estat i Josep Ma. «Gustinet», membre de la plataforma Alto el Foc a l’Albera.  A la nit, concert de JAZZ a càrrec de Matthew Simon Quartet. L’endemà dissabte, la Marxa seguirà fins a Torroella de Fluvià, on hi haurà actuació musical i sopar popular a l’arribada dels caminants, que diumenge faran el tram fins l’Escala.

Pel que fa a l’arrencada de la columna de Ponent, els punts clau de La Marxa seran Puigcerdà, Ger, on es farà l’acte central, i Martinet, on la Marxa arribarà coincidint amb la Revetlla de Sant Joan. L’acte central de Ger és el que comptarà amb l’exercici de la democràcia participativa, botifarrada popular i actuació musical. A Martinet, els actes d’acollida de La Marxa s’inclouen en la programació de la celebració de la Revetlla de Sant Joan i l’arribada de la Flama del Canigó. Pel que fa al cap de setmana, La Seu d’Urgell protagonitzarà l’acte central de la comarca, amb exercici d’assemblees participatives, sopar popular i concert, entre altres activitats.

La columna Sud de La Marxa començarà el proper divendres 24 a Benicarló, en una etapa que arrenca del País Valencià, on els seus ciutadans també s’han volgut sumar a l’esperit de La Marxa Som. En concret, però, els actes centrals d’aquestes primeres passes de la columan sud, es concentraran a Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita, el cap de setmana, on es faran les pràctiques de democràcia participativa i sopar popular de germanor.

La Marxa Som portarà doncs a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de democràcia participativa per al nou País. Un cop acabada la marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

La Marxa Som està dividida en 4 columnes i 137 etapes i passarà per unes 314 poblacions, i està dotada d'un aspecte col·laboratiu en què estan intervenint centenars d'entitats del país. Seguirà l’itinerari d’El Camí i les 4 columnes simultànies confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

  • Columna de Llevant: del 12 de juny (Berga) al 31 de juliol.
  • Columna de Ponent: del 22 de juny (Puigcerdà) al 31 de juliol.
  • Columna Sud, del 23 de juny (Benicarló) al 31 de juliol.
  • Columna Metropolitana; del 23 de juliol (Barcelona) al 31 de juliol.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

 

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid