Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#LAMARXASOM
La Marxa Som consolida la columna de Llevant amb l’arribada a la Garrotxa i el Pla de l’Estany

- La Marxa Som va recollir la setmana passada les conclusions dels debats sobre democràcia participativa al Berguedà. Després de passar pel Ripollès el passat dimecres, La Marxa Som arriba dissabte a Olot i dimarts a Banyoles

17/06/2016

La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, ja té consolidada la columna de Llevant. Després d’arrencar amb força el passat dissabte a Berga, amb la presència de Teresa Forcades i Katrin Oddsdóttir, membre del consell redactor de la Constitució d’Islàndia, la primera columna de La Marxa Som va seguir cap a Borredà, Sant Jaume de Frontanyà, La Pobla de Lillet, Castellar de N’Hug, i des de Gombrèn, Campdevànol i Ripoll, va fer el salt al Ripollès.

Aquest dissabte 18 La Marxa Som entrarà a la capital garrotxina amb una caminada provinent de Sant Pau de Seguries, seguida d’un acte a l’Ajuntament, en què els representants del consistori donaran la benvinguda als caminants i a La Marxa Som i es farà una lectura del manifest.

L’endemà diumenge 19 serà Santa Pau qui rebrà La Marxa Som, on els caminants gaudiran a les sis de la tarda d’una visita guiada al municipi, seguida d’un refrigeri ofert per l’Ajuntament, així com naturalment la invitació a tots els ciutadans a participar en les assemblees i fer les seves aportacions a l’arca.

Al llarg de la setmana, La Marxa transcorrerà pel Pla de l’Estany, arribant a Figueres divendres al vespre, on l’arribada de La Marxa s’englobarà en els actes de la campanya de rebuig a les maniobres militars a la serra de l’Albera i comptarà amb la presència de Martí Olivella.

Les arques de La Marxa Som. Els artistes.

Les arques que recullen les conclusions dels municipis en relació a la democràcia participativa es dipositen simbòlicament en quatre arques de fusta (una per columna), que estan decorades per artistes del país. Concretament, el vallesà Jordi Castells i Planas ha decorat l’arca de la columna de Llevant, els segarrencs Alba Cuñé , Agnès Pla, i Miquel Planes han confeccionat l’arca de la columna de ponent, i Alba Casanovas és l’artista que ha decorat la de la columna sud.

Comencen també les columnes de ponent i sud de La Marxa

Dimecres 22 de juny es donarà el tret de sortida de la columna de Ponent a Puigcerdà amb una rebuda institucional de l’alcalde i després es caminarà fins a Ger, on es farà una visita cultural a Casa Sindreu, la lectura del manifest i una pràctica de democràcia participativa. La primera jornada acabarà  amb una botifarrada popular amenitzada amb músics locals.

L’endemà seguirà la ruta fins a Martinet, on, coincidint amb l’arribada de la Flama del Canigó, també s’hi inclouran els actes de la Marxa Som. Abans, qui ho desitgi, podrà visitar el parc dels búnquers de Martinet. Per sant Joan i durant el cap de setmana la Marxa continuarà ja a l’Alt Urgell.

La columna Sud de La Marxa començarà el proper divendres a Benicarló, en una etapa que arrenca del País Valencià, on els seus ciutadans també s’han volgut sumar a l’esperit de La Marxa Som.

La Marxa Som portarà doncs caminant a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de democràcia participativa per al nou País. Un cop acabada la marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

La Marxa Som està dividida en 4 columnes i 137 etapes i passarà per unes 314 poblacions, i està dotada d'un aspecte col·laboratiu en què estan intervenint centenars d'entitats del país. Seguirà l’itinerari d’El Camí i les 4 columnes simultànies confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

  • Columna de Llevant: del 12 de juny (Berga) al 31 de juliol.
  • Columna de Ponent: del 22 de juny (Puigcerdà) al 31 de juliol.
  • Columna Sud, del 23 de juny (Benicarló) al 31 de juliol.
  • Columna Metropolitana; del 23 de juliol (Barcelona) al 31 de juliol.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid