Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#LAMARXASOM
Comença a Berga La Marxa Som

Els actes d'inici de La Marxa Som comptaran amb la presència de Teresa Forcades i dos membres del procés constituent islandès i una dotzena d'entitats locals del Berguedà s'han implicat en l'organtizació de l'inici de La Marxa Som a la comarca

09/06/2016 Política

La Marxa Somla caminada popular que recorrerà a peu Catalunya els propers mesos de juny i juliol per promoure un nou model de democràcia participativa, arrenca aquest diumenge a la capital del Berguedà. Concretament, dissabte al vespre ja començaran els actes per celebrar l'inici de la columna de Llevant a Berga, i diumenge al matí sortiran els primers caminants en direcció a Borredà, la primera de les 137 etapes de la Marxa.

Dels actes d'inici de La Marxa Som a Berga destaquen l'actuació dels Castellers de Berga, el sopar popular, la rebuda de l'Ajuntament, i el debat sobre la democràcia participativa en la nova Constitució Catalana, amb la presència de Teresa Forcades i dos membres del procés constituent islandès. A més a més, la festa es tancarà amb l'actuació musical dels grups Berguedana de Folk i Tocdefolk.

D'altra banda, les últimes setmanes han proliferat els  Grups Locals d’Acollida (GLA) que estan organitzant els actes de la Marxa Som arreu del territori, havent-se consolidat ja a totes les comarques catalanes, així com les inscripcions a les diferents etapes, que recull el web www.lamarxasom.cat.

Entre els primers actes d'arreu del país que s'han tancat amb motiu de l'arribada de La Marxa Som destaquen les jornades d'aprofundiment en la democràcia participativa de Cervera (La Segarra), l'acte "1976-2016: 40 anys fent camí" en commemoració dels 40 anys de la Marxa de la Llibertat a Ulldecona (Montsià), la jornada dedicada a la memòria històrica a La Canonja (Tarragonès), la xerrada de Quim Torra a Vilobí d'Onyar, o les visites guiades a bona part dels municipis, entre els quals Manlleu, Santa Pau, Torredembarra, Capellades o La Garriga i mostres de cultura popular. Tan bon punt es concretin la resta dels actes territorials, els enviarem en properes comunicacions.

La Marxa Som portarà doncs caminant a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de democràcia participativa per al nou País. Un cop acabada la marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

La Marxa Som està dividida en 4 columnes i 137 etapes i passarà per unes 314 poblacions, i està dotada d'un aspecte col·laboratiu en què estan intervenint centenars d'entitats del país. Seguirà l’itinerari d’El Camí i les 4 columnes simultànies confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

  • Columna de Llevant: del 12 de juny (Berga) al 31 de juliol.
  • Columna de Ponent: del 22 de juny (Puigcerdà) al 31 de juliol.
  • Columna Sud, del 23 de juny (Benicarló) al 31 de juliol.
  • Columna Metropolitana; del 23 de juliol (Barcelona) al 31 de juliol.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Valora
Vídeos
La Marxa SOM
La Marxa SOM La Marxa Som La Marxa Som
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid