Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#LAMARXASOM
Més de 500 persones estan coordinant La Marxa Som a 80 poblacions

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

25/05/2016 Política

La Marxa Somla caminada popular que recorrerà a peu Catalunya aquest juny i juliol per promoure un nou model de democràcia participativa, ja s’ha desplegat en 80 poblacions. Concretament, en aquests municipis s’han creat Grups Locals d’Acollida (GLA) que estan organitzant l’esdeveniment. En aquests moments, unes 500 persones i moltíssimes entitats locals estan coordinant l'organització de la marxa als seus pobles i ciutats.

La quantitat persones voluntàries que estan fent possible La Marxa Som creix dia a dia, una presència territorial que dóna la mida del projecte i garanteix la seva viabilitat. En aquest sentit, recentment Procés Constituent, amb Teresa Forcades al capdavant, s’ha adherit formalment a la marxa per tal de sumar i fer-la créixer.

Els Grups Locals d’Acollida

Les més de 500 persones del territori que estan organitzant l’arribada de La Marxa Som a les seves poblacions són la peça clau d’aquest moviment de democràcia participativa per al nou País. Les principals funcions dels GLA són difondre l’esdeveniment per fer una crida a la participació, rebre i allotjar els caminants, preparar un sopar popular amb actes de cultura popular i senyalitzar l’etapa per tal que els marxaires no es perdin. Mapa dels GLA.

Com que a més d'una caminada, la marxa és un instrument de democràcia participativa al servei de les persones i de les entitats del país, els GLA també organitzaran assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de democràcia participativa per al nou País. Un cop acabada la marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

La Marxa Som està dividida en 4 columnes i 137 etapes i s’estima que passarà per 314 poblacions. Està oberta a tothom: persones, organitzacions, institucions públiques... i aquest aspecte col·laboratiu fa preveure que serà un esdeveniment multitudinari. Seguirà l’itinerari d’El Camí i les 4 columnes simultànies confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

  • Columna de Llevant: del 12 de juny (Berga) al 31 de juliol.
  • Columna de Ponent: del 22 de juny (Puigcerdà) al 31 de juliol.
  • Columna Sud, del 23 de juny (Benicarló) al 31 de juliol.
  • Columna Metropolitana; del 23 de juliol (Barcelona) al 31 de juliol.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Fa més de 9 mesos que estem preparant l’esdeveniment pel territori. Vídeo de presentació

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid