Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#LAMARXASOM
La Marxa Som arriba al Pallars Sobirà, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Gironès i la Selva

La Cerdanya i l’Alt Urgell, el Montsià i l’Alt Empordà van ser els protagonistes el passat cap de setmana, amb actes on es van recollir les conclusions dels participants al voltant de la democràcia participativa

29/06/2016 Política

- La columna de Llevant de La Marxa Som assalta la primera gran capital aquest divendres, a Girona, en un acte organitzat conjuntament per l’ANC, l’ADAC, la Fundació Llibreria Les Voltes, Òmnium Cultural, el Casal Independentista El Forn i l’Ateneu 24 de Juny.

- Dissabte dia 2, a més, hi haurà l’acte central de La Selva, a Vilobí d’Onyar, amb la presència de Quim Torra, cercavila i concert.

- El Pallars Sobirà pren aquesta setmana el relleu de la Columna de Ponent, amb un acte aquest dimecres 29 a Rialp. El cap de setmana el plat fort serà l’arribada de La Marxa a La Pobla de Segur diumenge 3, coincidint amb la Diada dels Raiers.

- La Columna Sud enllaça aquest cap de setmana la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, amb l’etapa caminada de dissabte i els actes de democràcia participativa a Miravet i Móra d’Ebre.

La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, segueix enllaçant comarques i recollint les conclusions dels municipis al voltant de la democràcia participativa. La columna de Llevant va ser el passat cap de setmana a Figueres, Torroella de Fluvià i l’Escala, on l’acte de promoció de participació ciutadana al voltant de l’antimilitarisme va congregar molts ciutadans que es van sentir interpel·lats i van voler fer constar les seves opinions. Les actuacions musicals tampoc no hi van faltar i van posar el punt festiu a les activitats de contingut més polític.

Pel que fa a la columna de Ponent, Ger va ser la seu central dels actes de La Cerdanya, on les assemblees de petit format van entregar les seves conclusions a La Marxa Som. El cap de setmana, les etapes de muntanya d’Arsèguel a La Seu d’Urgell i de La Seu a Castellbò transcorrien per paisatges espectaculars, i els caminants van gaudir de les indicacions de flora i fauna d’un guia professional. A La Seu van tenir lloc també els assajos pràctics d’assemblees participatives de l’Alt Urgell, i es va poder estrenar l’arca de la Columna de Ponent, enllestida per artistes plàstics de La Segarra.

La columna Sud va començar a caminar el passat cap de setmana a Benicarló, però a Ulldecona va tenir els seu acte principal, on els protagonistes van ser els participants a la Marxa per la Llibertat de 1976, que van passar el testimoni reivindicatiu a La Marxa Som.

Propers actes i etapes

La Marxa Som segueix portant a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de participació ciutadana mitjançant la deliberació, per al nou País. Un cop acabada la Marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

En concret, avui dimarts la Columna de Ponent aterra a Rialp, acte central de La Marxa Som al Pallars Sobirà. Serà diumenge, però, a la Pobla de Segur, on l’activitat serà més concorreguda, tractant-se del cap de setmana. Allà, coincidint amb la Diada dels Raiers, se celebrarà un dinar de germanor, caminada popular i actuacions musicals, a banda de les assemblees participatives i la lectura del manifest de La Marxa Som.

Pel que fa a la columna de Llevant, La Marxa Som compta amb un cartell de luxe aquest cap de setmana. Girona acollirà els caminants divendres al vespre, provinents del Castell de Sant Miquel amb diversos parlaments, entre els quals el de Carme Renedo, de l’ANC. El vespre seguirà amb un sopar popular i la mostra de cant improvisat del Festival Undàrius. Dissabte l’etapa serà més llarga, fins a Vilobí d’Onyar, on una cercavila gegantera rebrà els caminants. Serà ja a la tarda quan les activitats de La Marxa Som continuïn amb la presència de Quim Torra, que presentarà el seu nou llibre “Els 100 últims metres”. El sopar popular i el concert de The River Frogs posarà el punt lúdic a la vetllada. Diumenge tocarà caminar fins a Santa Coloma de Farners, on a banda de les assemblees locals es podrà gaudir d’una partida de bitlles catalanes.

La columna Sud serà el proper cap de setmana a Gandesa, Miravet i Móra d’Ebre. La caminada popular serà dissabte, entre Gandesa i Miravet, municipi on abans del sopar popular es recolliran les conclusions de les assemblees que s’hi celebraran. A Móra d’Ebre també es recolliran, en aquest cas diumenge, les conclusions al voltant del manifest de La Marxa Som, en un acte a partir de les set de la tarda.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu. Si voleu més fotografies o altres qüestions, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid