Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#MarxaSOM
La Marxa som arriba a Lleida i el cap de setmana a Tarragona. Llevant serà aquests dies al Baix Montseny

- Lleida acollirà avui l’arribada de La Marxa Som amb Castellers, Grallers, el pallasso El Gran Magí i concert amb Ponent Folks i Sant Eligius.

- A Tarragona l’acollida es farà diumenge, Ball de Gralles amb Sonagralla i narració de contes

- Reus recollirà el testimoni de La Marxa Som en el marc de la Festa per la Independència

- Dilluns 11 va tenir lloc l’acte central de la Noguera, a Balaguer, amb Jordi Sànchez, de l’ANC.

- La Morera i Cornudella de Montsant, així com Prades, van aportar les seves conclusions a la columna sud el passat cap de setmana.

- La Columna de Llevant va recollir les propostes de la Plana de Vic amb un acte central a la capital osonenca

13/07/2016 Política

La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, segueix enllaçant comarques i recollint les conclusions dels municipis al voltant de la democràcia participativa.

Propers actes: Columna de Ponent

A la ciutat de Lleida s’han implicat en la rebuda de la Columna de Ponent de La Marxa Som diverses entitats de la societat civil, com l’Ateneu Popular de Ponent, ANC, Òmnium Cultural, el Procés Constituent, l’Agrupament Escolta Alosa, la Marea Groga, el Grup Cultural Garrigues, els Castellers de Lleida o l’Orfeó Lleidatà. Els actes previstos es faran a la Plaça Ricard Vinyes, i començaran a les 19h amb l’acollida dels marxaires, parlaments i lectura del manifest. Es faran les assemblees deliberatives  sota el títol “Decidim per una democràcia participativa en un nou país” i la festa seguirà amb un sopar popular i un concert. Els actes també tindran una vessant lúdica i familiar amb pallassos, actuacions castelleres i geganteres.

Propers actes:  Columna Sud

Pel que fa a la Columna Sud, les properes etapes són molt atapeïdes. Divendres 15 al vespre comença l’activitat a Vilallonga del Camp, amb Ballada de Gegants, lectura del manifest, assemblees deliberatives i sopar popular. L’endemà la caminada sortirà d’aquest municipi tarragoní per arribar fins a Reus, passant per La Selva del Camp, Almoster i Castellvell del Camp. A Reus, la rebuda serà en el marc de la Tercera Festa per la Independència, amb jocs de carrer, música de percussió i de cuplets, sopar a la fresca i a la nit, concert de Xeic. A més, pel que fa als parlaments, intervindran Eduardo Reyes i Antonio Baños.

Diumenge 17 la caminada serà entre Reus i Tarragona, passant per La Canonja i Vila-seca. A La Canonja, a més, hi haurà per als caminants una visita al Refugi de la Guerra Civil, així com lectures relacionades amb la memòria històrica i un dinar popular al parc Pins Forgues. Un cop a Tarragona, l’acollida es farà al local de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, visita guiada a la part alta per als caminants, actuació musical a càrrec de Sonagralla, així com lectura del manifest i parlaments. Després del sopar popular, hi haurà també lectura de contes.

Al llarg de la setmana que ve, les etapes tarragonines seguiran cap a Altafulla, dilluns 18, on el grup local d’acollida oferirà als caminants una visita a la Vila Closa, així com un sopar popular al vespre, amenitzat amb l’actuació del grup Julivert, i Creixell, dimarts 19, en una caminada que passarà per Torredembarra, on representants del Consistori municipal faran una recepció de La Marxa Som amb lectura del manifest i visita a diversos punts d’interès del municipi. L’etapa de dimarts seguirà a la tarda fins al Creixell, on hi haurà també recepció municipal.

Propers actes: Columna de Llevant

La columna de Llevant serà aquest proper cap de setmana al Baix Montseny. Aquest dimarts Viladrau acollirà la Marxa Som amb la lectura del manifest a càrrec de l’alcaldessa Margarida Feliu, amb la posterior realització de les assemblees deliberatives, en un acte coorganitzat per l’ANC i l’Ajuntament. Demà dimecres 13 serà el torn d’Arbúcies, on hi haurà una ballada de sardanes i la lectura del manifest de La Marxa Som, amb la representació del consistori municipal. Dijous 14 Breda prendrà el protagonisme amb la presentació del llibre “Democràcia o cleptocràcia. Cap on va Espanya?”, a càrrec dels seus autors, Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar i Joan Lluís Pérez Francesch, catedràtic de Dret Constitucional de la UAB. L’alcalde de Breda, Dídac Manresa, serà l’encarregat de fer la lectura del Manifest, que precedirà les assemblees deliberatives per tractar la qüestió de la democràcia participativa.

Pel que fa al cap de setmana, l’etapa Gualba-Sant Esteve de Palautordera es caminarà dissabte 16 de bon matí, fent aturada a Campins, on l’ajuntament oferirà esmorzar i beguda fresca als marxaires. A Sant Esteve, ja de cara a la tarda, hi haurà cercavila i sopar popular, lectura del manifest de La Marxa Som, assemblees participatives i concert de música popular i tradicional a càrrec d’Els Solistes de La Costa.

Diumenge 17 l’etapa portarà els caminants fins a Vallgorguina, on en arribar hi haurà un aperitiu, amb la lectura del manifest i assemblees, a més de la recepció de l’Alcalde Joan Mora.

Propers actes: Columna Metropolitana

Per la seva banda, Barcelona ja s’està preparant per acollir aquests dies els actes previs a l’arrencada de la Columna Metropolitana de La Marxa Som, que arrenca el proper dissabte 23 a la capital catalana. Abans, però, els diferents barris de la ciutat faran els seus respectius actes per deliberar en petites assemblees sobre la democràcia participativa i poder afegir les seves conclusions a l’Arca Nacional metropolitana de La Marxa Som. En concret, aquesta setmana ja hi ha actes concrets demà dimecres 14 a l’Esquerra de l’Eixample i a Horta-Guinardó.

A l’Eixample la cita és a les 19h als Jardinets de l’Alguer (Av Mistral), on hi haurà parlaments al voltant de l’aprofundiment en els mecanismes de presa de decisions com a societat per part de Martí Olivella, de Parlament Ciutadà, Beni Savall, de l’ANC, i Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som. Després del debat, hi haurà sopar popular i recital artístic.

A Horta-Guinardó, l’acte començarà a les 19h a la Plaça Eivissa, amb la lectura del Manifest de La Marxa Som a càrrec de la seva portaveu, Joana Pujol. Seguidament, prendran la paraula Ramon Font, per parlar d’educació, Àngels Marro, de sanitat, Jordi Bigues, co-fundador de Greenpeace a l’estat espanyol, Òscar Simon, sindicalista de l’IAC i Chesk Boldú, activista pels refugiats i migrants. Finalment, el punt lúdic el posarà el concert de guitarra amb Eulogio Dávalos.

La Marxa Som ha recollit els últims dies les conclusions de La Plana de Vic, el Montsant, Prades i a Noguera

El passat cap de setmana la Columna de Llevant de La Marxa Som va ser a la Plana de Vic, de manera que dissabte al matí els caminants de La Marxa Som van sortir de Manlleu cap a Folgueroles. A mig camí, van fer aturada a Roda de Ter, on van poder assaborir la coca i la llangonissa locals i recuperar forces. Diumenge l’etapa va ser Folgueroles-Vic, i els caminants van arribar a la capital osonenca al migdia, a punt per gaudir dels actes de la Festa Major. En concret, després del concert dels germans Guillem Roma i Marta Roma, es va fer l’acollida de La Marxa Som per part del regidor municipal Josep Ramon Soldevila, un parlament de Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som, que va argumentar a favor d’un aprofundiment en els mecanismes de participació. També van parlar tres membres del Grup Local d’Acollida, que van fer la lectura del Manifest de La Marxa, integrat per Procés Constituent, ANC i Òmnium. Seguidament es va procedir a fer l’assaig d’assemblees deliberatives les conclusions de les quals es van introduir a l’arca nacional de la columna de llevant.

Pel que fa a la Columna Sud, el passat cap de setmana es van recollir les aportacions dels debats en relació a la democràcia participativa al Montsant i a les Muntanyes de Prades. Divendres l’etapa sortia de La Morera de Montsant per arribar a Cornudella al cap de poques hores. El Grup Local d’Acollida de La Marxa Som de La Morera va poder introduir les seves aportacions a l’arca de la Columna Sud de La Marxa Som, entre les quals destaquen els anhels de dignitat per a la vida al món rural, el preg que la seva veu sigui escoltada mitjançant un model més participatiu en la nova República Catalana, i l’exigència de la preservació del medi natural com un bé comú a protegir.

Pel que fa a l’acollida de La Marxa a Cornudella, divendres 8 de juliol, es va fer a la plaça de la Vila, on el tinent d’alcalde Salvador Salvadó va llegir el manifest de La Marxa Som i després d’un pica pica gentilesa de l’Ajuntament es van fer les assemblees deliberatives d’on van sortir les conclusions de Cornudella.

Dissabte, doncs, els caminants de La Marxa Som van enfilar cap a Prades, ja al Baix Camp, on l’Ajuntament va fer la rebuda institucional de la mà del segon tinent d’alcalde, Joan Llurba, així com la lectura del Manifest de La Marxa Som i la recollida d’adhesions.

Balaguer va rebre el passat dilluns la Columna de Ponent amb una xerrada a càrrec de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana. La xerrada  “Per una democràcia participativa, I ara, el referèndum definitiu?” va ser l’acte central de La Marxa Som a La Noguera.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid