Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Concentració i casserolada a Palma sota el lema “Sí a la democràcia, prou de corrupció”

El proper dilluns  a les 20.00 hores, al carrer Palau Reial de Palma,

07/02/2013 Política

El Consell de la Societat Civil de Mallorca ha donar a conèixer aquest migdia la la concentració i casserolada  sota el lema “Sí a la democràcia, prou de corrupció”, que l'entitat ha convocat per al proper dilluns a les 20.00 hores, al carrer Palau Reial de Palma, per donar una resposta des de la ciutadania als darrers casos de corrupció política, que afecten les més altes instàncies de l'Estat (el president del Govern espanyol, el partit governant i la Casa Reial).

En aquest sentit, el seu portaveu, Macià Calafat, ha fet una crida a tots els ciutadans a dur cassoles, xiulets i qualsevol cosa que faci renou per fer sentir la seva protesta davant la seu del PP. El Consell considera que la situació actual és insostenible i que fa necessàries mesures urgents de regeneració democràtica, que passen per la dimissió del president del Govern i de la majoria dels seus ministres i de tota la cúpula del PP. Calafat ha denunciat que la corrupció és una de les culpables de la crisi econòmica que afecta tantes persones, ja que ha provocat que es desviassin recursos públics cap a un sector, el de la construcció, que ha hipotecat per molts d'anys l'economia de l'estat.

El Consell també ha denunciat la implicació d'Iñaki Urdangarin en le saqueig de les arques públiques de Balears i la nul·la voluntat de transparència dels executius del PP, tant l'espanyol com el balear. Calafat ha afirmat l'oposició del Consell de la Societat Civil a la retallada de la Llei del Bon Govern, que permet el control democràtic i ciutadà de les despeses de l'executiu balear. Aquest fet demostra, segons l'entitat, la voluntat d'obscurantisme del Govern Bauzá. També ha critica la negativa del president a fer públic, en aquest moment, la seva declaració de la renda i el seu patrimoni.

El Consell rebutja la frase “tots són iguals”, però exigeix la dimissió dels polítics corruptes i dels que han tolerat aquesta situació, i, a més, també els exigeix que retornin els doblers malversats, que demanin perdó i que posin en marxa, de manera urgent, mesures de regeneració democràtica, que passen per la publicitat dels seus comptes i del patrimoni i els ingressos dels seus càrrecs públics i per l'aprovació de lleis de transparència i contra la corrupció política. També demana més mitjans econòmics i més recursos humans per perseguir la corrupció; la revalorització de la tasca de control que haurien d'exercir els treballadors públics; i la recuperació de la independència dels mitjans de comunicació públics, que han esdevingut eines de desinformació massiva.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid