Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Accions de la CUP–AE contra les retallades i la corrupció en la sanitat

La candidatura ha exposat les irregularitats destapades per la revista Cafèambllet, que ha estat represaliada, així com per la mateix CUP a Reus.

23/11/2012 Especial eleccions
CAP a Banyoles CAP a Banyoles

Aquest matí la CUP–Alternativa d’Esquerres (CUP) ha realitzat accions simultànies en múltiples CAPs i consultoris mèdics catalans. Amb el lema “Retallar en sanitat pública és un robatori i té uns culpables!”, l’objectiu de les accions era denunciar les irregularitats en la gestió de la sanitat pública relacionades amb l’adjudicació il·legal de contractes i amb la doble ocupació de càrrecs de responsabilitat en la sanitat pública i privada dels Països Catalans. Segons la candidatura, en aquest àmbit s’està demostrant “com uns pocs han fet negoci a costa del dret a la salut de la majoria”.

Membres de la CUP-AE, entre els quals alguns candidats de les quatre circumscripcions, acompanyats de membres de diverses organitzacions i activistes en defensa de la sanitat pública, han mostrat cartells amb aquest lema i han repartit fulls informatius entre les persones usuàries a les sales d’espera i al carrer. Així, la candidatura ha exposat les irregularitats destapades per la revista Cafèambllet (que ha estat represaliada per aquest fet), així com per la mateix CUP a Reus.

El text que es podia llegir en els fulls informatius repartits per la CUP-AE, “només ens queda la força de la unitat popular per capgirar les coses i retornar al poble el control democràtic dels fons públics. Per això no et demanem que ens votis, simplement és una crida a rebel·lar-te. Perquè entre tots i totes, malalts, familiars, veïns de totes les procedències i personal sanitari, podem denunciar aquest robatori i assenyalar-ne els culpables el 25N, el 26N, el 27N i cada dia que passi mentre no recuperem el que és nostre: el dret inalienable i universal a la salut.”

Les accions s’han realitzat a poblacions com Olot, Girona, Banyoles, Sant Hilari Sacalm, La Pobla de Segur, Tremp, Corbins, Vilabella, Alcover, Lleida i Montblanc, entre d’altres.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid