Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP-AE posa en dubte la cimera contra la corrupció impulsada pel President Mas

Demana apartar de l'activitat política a les persones imputades en presumptes casos de corrupció

01/02/2013 Política
El casos de corrupció política als Països Catalans, segons aquest Google Maps El casos de corrupció política als Països Catalans, segons aquest Google Maps

La CUP-AE expressa seriosos dubtes sobre la Cimera Institucional contra la corrupció anunciada pel president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas (en la qual es demana la participació de la presidenta del Parlament, el president del TSJC, els responsables de la Sindicatura de Comptes i de Greuges i l'Oficina Antifrau). Des de la formació es fa èmfasi en el fet que la corrupció és “sistèmica i constitueix el moll de l’os de la relació entre negocis particulars i administració pública”.

Per la CUP-AE, l’actual sistema econòmic s’assegura que les institucions polítiques i judicials treballin en benefici dels seus interessos. En aquest sentit, recorden l’exigu nombre de condemnats per corrupció que han estat empresonats.

D’altra banda, la CUP-AE considera que la cimera anunciada avui pot posar en entredit la independència de les institucions a les quals s’apel·la. Per contra, opina que és en el marc del Parlament de Catalunya que cal adoptar un seguit de mesures que serveixin com a cordó sanitari per eradicar la impunitat política en els casos de corrupció.

Segons els independentistes “cal apartar de l’activitat política aquelles persones imputades en presumptes casos de corrupció”. La CUP-AE considera que no es poden repetir casos com els viscuts aquest setmana “en què persones imputades han estat elegides per formar part de la mesa de Comissions Parlamentàries amb el vistiplau de la majoria de grups representats al Parlament de Catalunya”.

En aquest sentit, la CUP-AE considera que davant de les imputacions cal que el Parlament de Catalunya sigui part activa en les investigacions a través de comissions d'investigació que serveixin per esclarir els fets.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid