Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
12 detinguts i l'alcalde de Sabadell imputat per una trama de corrupció urbanística

La Fiscalia Anticorrupció acusa els implicats d'exigir 120.000 euros com a dipòsit a fons perdut per accedir amb avantatge a les contractacions públiques

27/11/2012 Política

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i la tinent d'alcalde i regidora d'Economia, Montserrat Capdevila, així com membres del PSC i un del PP destituït recentment, han estat imputats en el marc d'una operació contra corrupció urbanística anomenada "Mercuri" que s'ha iniciat aquest dimarts a la capital vallesana. Mossos de paisà han escorcollat l'Ajuntament de Sabadell i la seu d'Aigües de Sabadell.

Les investigacions sobre aquest cas es van iniciar l'any 2010. Fins ara, els Mossos d'Esquadra han detingut dotze persones i s'han imputat 26 persones. A més, també s'han fet 41 entrades i registres al consistori i societats i 15 més a registres particulars, segons ha explicat la Fiscalia Anticorrupció en un comunicat.

La Fiscalia Anticorrupció acusa els implicats d'exigir com a condició sine qua non 120.000 euros com a dipòsit a fons perdut per accedir amb avantatge a les contractacions públiques. Un cop finalitzada l'obra les dues parts tenien un pacte implícit per l'entrega en un despatx d'advocats d'un 3% del pressupost final en diner negre.

Els delictes dels quals acusa la Fiscalia als detinguts i imputats són prevaricació, suborn, tràfic d'influències, falsificació documental, infidelitat en la custòdia de documents, negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics i omissió del deure d'impedir delictes o de promoure la seva persecució.

La CUP exigeix la dimissió immediata de l’alcalde Bustos i de tots els càrrecs públics imputats

Després de la imputació de l'alcalde Bustos, la CUP ha demanat la dimissió tant d'ell com dels càrrecs públics imputats i assegura que ja havia alertat dels fets. "Després d’ensumar-nos-ho durant molts i molts anys, finalment sembla ser que ha arribat el dia en què es comença a destapar l’entramat de corrupció a l’Ajuntament de Sabadell", afirma.

La CUP demana que s’actuï "amb tota la contundència necessària" contra l’entramat de corrupció ja que “cal fer net de polítics, empresaris i altres agents corruptes que durant tants anys han campat lliurement per Sabadell”, ha manifestat el portaveu de la formació a la ciutat, Pau Comellas.

Comellas ha exigit “la dimissió immediata de tots els càrrecs públics imputats, començant per l’alcalde Bustos si es confirma que estan encausats per aquests fets gravíssims". Així mateix, ha reclamat que es faci tot el necessari per evitar que es pugui arribar a destruir de cap tipus de prova.

Parc empresarial de Sabadell

Segons la CUP, la trama estaria relacionada amb la construcció del nou parc empresarial de Sabadell on d’aquí a pocs dies hi ha prevista la inauguració de la nova botiga d’Ikea.

Entre els detinguts hi hauria Melquíades Garrido, president del Gremi de Constructors de Sabadell, expresident de l’empresa municipal d’habitatge (Vimusa) i oncle de l’alcalde Bustos. També s’hauria detingut l’exregidor del PP Jordi Soriano.

El mateix alcalde Manuel Bustos i la tinent d'alcalde i diputada del PSC Montserrat Capdevila estarien encausats per delictes contra l'administració pública. També s'hauria imputat a Joan Manau, tinent d’alcalde d’urbanisme, el regidor de sostenibilitat Ricard Estrada i diversos càrrecs de confiança del govern municipal.

Valora
Vídeos
plorasabadell

Videoclip de la cançó de la Festa Major de Sabadell '07: "Plora Sabadell"

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid