Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
"Jubilats per Mallorca" denuncia els casos de corrupció als barris de Palma

Dins de la campanya  “Camins contra mentides” que van iniciar l’1 d’agost passat i que pràcticament ha passat per tots els pobles de Mallorca, llogarets, urbanitzacions i barris perifèrics de Ciutat

09/11/2012 Política
Jubilats per Mallorca arriben a Son Servera en la seva ruta "Camins  contra mentides" Jubilats per Mallorca arriben a Son Servera en la seva ruta "Camins contra mentides"

"Jubilats per Mallorca" va presentar ahir la darrera campanya dels "Camins contra mentides", que tindrà lloc demà pels barris de Palma amb l'objectiu de denunciar els casos de corrupció com el "Over Marqueting, branca illenca del cas Gürtel".

L’acció està organitzada de tal manera que dotze grups de persones partiran de dotze zones diferents de la ciutat. Els grups confluiran a les 11’45h a tres zones, la Plaça d’Espanya, la Plaça de les Columnes i Sa Feixina. Posteriorment els tres grups partiran acompanyats de colles de xeremies i, finalment, confluiran tots els activistes a la Plaça de Cort, on està previst que arribin al voltant de les 12’45h. En el decurs de l’acció els integrants dels diferents grups hauran repartit els documents editats pels carrers i places de la ciutat.

En total repartiran 200.000 còpies de documents crítics amb la gestió que el poder fa de les institucions que han permès posar en evidència, segons "Jubilats per Mallorca" que les polítiques antisocials del Partit Popular, la política de degradar el nostre patrimoni natural o la que és contrària als drets lingüístics del nostre poble, no són més que un pretext, arguments falsos que tenen per objectiu provocar un canvi de model econòmic, social i ideològic a fi de justificar la desigualtat, una acumulació cada vegada més restringida de capitals i legitimar l’autoritarisme i l’abús de poder.

En el decurs del final d’acte, que tendrà lloc a la Plaça de Cort, hi participaran representants de les diferents entitats que han donat suport a la campanya “Camins contra mentides”, STEI-i; OCB; GOB; Fundació S’Olivar, Memòria Històrica de Mallorca; ATTAC; Fundació Emili Darder, Drets Humans de Mallorca, entre altres.

Over Marketing

Representans de l'entitat van manifestar que la imputació del polític José Maria Rodríguez i la més que previsible implicació de diputats, batles i alts càrrecs del Partit Popular, demostra, una vegada més, que els mecanismes de control democràtic a les Illes Balears són inexistents i que l’organització i participació activa de la gent, tant des de les organitzacions socials ja existents com des de moviments reivindicatius de nou encuny, és imprescindible per suplir aquests mecanismes que haurien de posar al descobert les descarades mentides que diuen els polítics.

També van remarcar que el cas Over Marketing deixa ben clar que el PP només diu la veritat quan hi està obligat, tant si són els jutges com si són les organitzacions ciutadanes la causa que els posa en evidència. Jubilats per Mallorca vol denunciar la impostura que representa que una bona part de les administracions illenques estiguin governades per persones que han accedit al poder, presumptament en alguns casos i en altres ja condemnats per la justícia, per mitjà de sistemes fraudulents.

Camins contra mentides

Jubilats per la Llengua va iniciar el seu recorregut pels pobles de Mallorca el passat mes d'agost a Lluc amb l'objectiu de denunciar les polítiques de Bauzá. La 1a marxa de "Camins contra mentides" que va durar catorze dies fins que va acabar a Manacor, en un acte multitudinari, amb més de dues-centes persones i un final de festa amb gloses i sonar de xeremies.

El 21 de setembre va començar a Manacor, on havia acabat la primera acció, la 2a marxa que va transcórrer pels pobles de Llevant i del sud de Mallorca, fins que va acabar, dia 4 d’octubre, al monestir de La Real.

La 3a marxa va començar dia 15 d’octubre. Aquesta ruta presenta dues novetats. La primera és que s’ha dividit en dues columnes que partiren del monestir de La Real, una cap a una etapa final que serà a Inca i l’altra cap a una altra etapa final que serà a Sóller. La segona nova és que hi hem incorporat un nou document, una publicació editada per l’OCB que denuncia el dany que per a la nostra economia representa el constant espoli fiscal que patim per part de l’estat espanyol i l’agreujament de la discriminació lingüística que ha provocat la reforma de la llei de Funció Pública.

Finalment, la 4a marxa es farà aquest dissabte i recorrerà, en una sola jornada, el centre de Palma i els carrers que travessen les barriades més populars de la capital. És ben segur que per a poder pentinar tota la ciutat haurem de menester un bon nombre de voluntaris que ens ajudin a fer-ho.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid