Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Grup Vendex
Un cas de corrupció esquitxa empreses privades que presten serveis municipals a Sabadell

El Grup Vendex, implicat en una operació anticorrupció a Galícia, continua prestant serveis municipals

25/09/2012 Política
El Grup Vendex, objecte d’una operació anticorrupció a Galícia, presta serveis municipals a Sabadell. Ho ha denunciat la CUP, que lamenta que els serveis s'externalitzin i proposa recuperar-ne la gestió pública.

La setmana passada el Grup Vendex va ser objecte d’una operació anticorrupció a Galícia que va acabar amb 13 detencions. Entre els detinguts per adjudicacions irregulars i tràfic d’influències hi havia responsables polítics (PP i PSOE), dirigents importants del Grup i fins i tot el màxim responsable Gervasi Rolando Rodríguez de Acosta.

El Grup controla, a Sabadell, la recollida d’escombraries, gestionada per SMATSA, la neteja d’equipaments municipals, amb SEMAT i les zones blaves amb Serveis Generals per a Municipis SA.

En aquest sentit, la CUP insta a trencar amb totes aquestes empreses i recuperar la gestió de tots aquests serveis. “Cal deixar de beneficiar als interessos empresarials obscurs i mafiosos”, afirma.

28,7 milions d’euros és la xifra que la CUP calcula que el Grup s’emportarà de beneficis només amb la gestió d’escombraries. Sense comptar els sous dels alts directius, que la CUP exigeix que surtin a la llum. “S’han de fer públics els balanços de les totes les empreses privades que gestionen serveis municipals”, afegeix Pau Comellas, portaveu de la formació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid