Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga i repressió
Detenen tres militants de la CUP de Badalona per haver participat en un piquet
30/03/2012 Drets i Llibertats
Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP i militant del MDT Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP i militant del MDT
Durant la jornada de vaga ahir es van detenir tres membres de la CUP a Badalona. Agents de la policia secreta dels Mossos d'Esquadra va detenir primerament el portaveu nacional de la CUP i militant del MDT, Marc Sallas; i tot seguit el cap de llista de la formació en aquest municipi a les últimes eleccions, Francesc Duran, i un altre membre de la CUP, Roger Sallas (escolteu el seu testimoni a Ràdio Ciutat de Badalona). La justificació per detenir-lo ha estat de " desordre públic" per haver participat en un piquet a primera hora del matí, i per als altres dos de desobediència per haver protestat per una detenció amb clares motivacions polítiques.

A les 16.00 hores els tres independentistes badalonins estat posats en llibertat. Marc Sallas està acusat de desordres públics i Francesc Duran i Roger Sallas de desobediència greu a l'autoritat.

Segons ha recollit Vilaweb.cat, que s'ha posat en contacte amb Sallas quan ha estat alliberat, han estat detinguts després de participar en un piquet al barri de Coll i Pujol; però la detenció per part de policies de paisà s'ha practicat quan ja se n'anava.

Segons ha declarat el portaveu de la CUP en aquest mitjà "Avui a Badalona hem fet un piquet massiu, per primera vegada en molts anys. A primera hora del matí, des de dos quarts de set fins a les vuit, hem aturat la C-32, i això no els ha fet gens de gràcia. Des d'aquell moment els mossos que hi havia ja m'han dit que em vindrien a buscar. Hem continuat el piquet tranquil·lament, pel centre de Badalona. Hem passat a prop de casa, i hi he volgut anar un moment. En aquell moment, quan me n'he anat del piquet, m'han saltat al damunt agents de la secreta dels mossos i m'han dut a la comissaria. Primer m'han identificat i després m'han dit que m'acusaven de desordre públic. Després m'han deixat anar, i ara a esperar el judici. Volen criminalitzar tot el moviment que hi ha al voltant de la vaga, i ens han agafat a nosaltres com a caps de turc."

En relació amb aquesta detenció, el MDT, organització a què pertany Sallas, ha emès ràpidament una nota de premsa en què qualifica que "aquestes detencions premeditades responen a una estratègia del poder per intentar debilitar els sectors més conscients i compromesos de la noostra societat, vinculats a l’Esquerra Independentista i per mirar d’aturar allò que ja no té aturador: la construcció de la Unitat Popular, d’una veritable alternativa democràtica i a l’actual sistema de dominació i ocupació".
Valora
Vídeos
Els Mossos detenen tres militants de la CUP de Badalona durant la vaga
Durant la vaga general els Mossos d'Esquadra van detenir tres militants de la CUP de Badalona. Notícia apareguda al programa 'Badalona Notícies' de Televisió de Badalona (29.03.2012)
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid