Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-M
Èxit de la vaga general: Clam popular contra la reforma laboral

Les múltiples càrregues dels Mossos d'Esquadra vulneren el dret de manifestació a Barcelona i fereixen greument diverses persones - La repressió policial se salda amb desenes de detinguts

30/03/2012 Laboral
Centenars de milers de persones van fer vaga i van sortir al carrer aquest dijous 29 de març, dia de vaga general, al Principat, País Valencià i Illes Balears. Segons els sindicats, la manifestació de Barcelona va aplegar 800.000 persones, la de València 250.000 i la de Palma 60.000.

El seguiment de la vaga va ser massiu a la majoria d'empreses més importants del país i sectors estratègics, mentre que les manifestacions de protesta contra la reforma laboral van ser secundades per milers i milers de persones que van omplir els carrers de ciutats i viles. Al Principat el seguiment de la vaga va ser del 87% a Barcelona, del 77% a Tarragona, del 76% a Lleida i del 83% a Girona, segons els sindicats.

Vegeu la galeria de fotos de Llibertat.cat.

Repressió policial (I): 45 detinguts


A Barcelona ciutat han estat detingudes 38 persones per participar a les mobilitzacions contra la vaga general. Al conjunt de Catalunya aquesta xifra s’eleva fins a 45, més dues de les Illes. Els detinguts van ser traslladats a la comissaria de les Corts de Barcelona on un centenar de persones els esperaven. Els solidaris van rebre cops i empentes dels mossos.

Un dels detinguts és el portaveu nacional de la CUP, que ha estat detingut juntament amb dos militants badalonins de la formació: Francesc Duran, cap de llista de la CUP a Badalona a les darreres eleccions municipals, i Roger Sallas. La CUP, l'MDT i la Intersindical-CSC han fet públics comunicats de condemna.

El jovent independentista també va patir especialment les conseqüències de la repressió policial. En concret, dos militants de Maulets i un del SEPC van ser detinguts.

Els detinguts són d'arreu del país: Palma, València, Tarragona o Barcelona. A més dels de Badalona i els joves de Maulets i el SEPC, n'hi ha dos del Barri de Poblenou de Barcelona, una al Raval de Barcelona, tres al Barri del Clot de Barcelona, una al barri de Sant Andreu de Barcelona, una a Tarragona i dues més a València. De la mateixa manera, hi ha sis detinguts a Sabadell. Pel que fa als sis detinguts de les Corts, els Mossos d'Esquadra han informat que declararan aquest divendres.

Repressió policial (II): Vulneració del dret a manifestar-se i ferits greus a Barcelona


La violència de la qual no parlarà el Govern s'ha saldat amb diversos ferits de gravetat:

A l'Hospital del Mar un noi de 22 anys va entrar dijous a la nit a quiròfan després de rebre una coça al ventre per part d’un mosso d’esquadra. Li van estirpar la melsa rebentada. Un altre noi va patir una lesió al globus ocular per l’impacte d’una bala de goma que molt probablement li faci perdi la visió. Un tercer va ser lesionat al cap per un fort impacte d’una bala de goma i pateix un traumatisme cranial. En aquest centre hospitalari una quinzena de persones van haver de ser ateses per politraumatismes fruit de les diferents càrregues dels Mossos d’Esquadra.

L’hospital de Sant Pau ha hagut d'atendre set persones ferides amb traus i contusions provocats per les pilotes de goma disparades pel Mossos d’Esquadra. En aquest centre s'ha operat la persona amb risc de perdre l’ull a causa de l’impacte d’una pilota de goma.

En total són una quinzena de manifestants les que van patir politraumatismes i van ser ateses a l’Hospital del Mar.

A Barcelona es van cremar contenidors, es van realitzar accions contra bancs i botigues i es van trencar vidres.

A l'altra cara de la moneda, les escenes de pànic es van repetir durant tota la tarda al centre de la capital. Les càrregues dels Mossos no van cessar, van blindar i desallotjar amb gasos lacrimògens la Plaça de Catalunya i fruit de les càrregues i els cordons van impedir a la gent manifestar-se amb llibertat.

A continuació us oferim les notícies més destacades de la vaga territori per territori:


País Valencià

València: Un clam de 250.000 persones

Resum del seguiment de la vaga al País Valencià


Seguiment massiu a les universitats valencianes


Milers de persones al piquet central de València


10.000 persones es manifesten a Elx

Seguiment massiu de la vaga a RTVV


Tancament total al Camp de Morvedre

200 persones a l'Hospital de Gandia

Illes Balears

La manifestació anticapitalista culmina la vaga a Palma


Ocupen la conselleria d'Educació d'Eivissa

Ous als busos de l'empresa municipal de Mallorca

Principat

Els piquets col·lapsen les vies principals durant el matí


El piquet central de Barcelona bloqueja la Borsa

Girona, la mobilització més multitudinària dels últims anys


Prop de 30.000 persones a Tarragona

Milers de manifestants rebutgen la reforma laboral a Lleida

Èxit de la vaga i gran manifestació a Cerdanyola


Mobilització històrica a Mollet


Èxit de la vaga general a Sabadell i del piquet anticapitalista

Manifestacions històriques a Vilafranca del Penedès


La xarxa #Maresme29N congrega 400 persones a la Plaça de Santa Anna


4.000 persones concentrades a Terrassa i 2.000 davant de la seu del PP

Milers de persones a la manifestació de Manresa

Èxit als piquets de Berga

2.500 persones a la manifestació de Vilanova i la Geltrú


El piquet de Badalona tanca el Decathlon i el Carrefour


1.300 persones a Tortosa

Jornada de manifestacions a Reus


Ocupat l'Ajuntament de Caldes de Montbui

200 persones a Molins de Rei
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid