Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marc Sallas argumenta el posicionament abstencionista de la CUP a les eleccions del 20-N

En una entrevista ahir a Vilaweb, Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP, argumentava la campanya en favor de l'abstenció en les eleccions espanyoles de diumenge. A més a més, comentava les diferències en relació a ERC i remarcava que el cas basc i el català representen dos processos nacionals històrics del tot diferents, encara que l'opressió vingui dels mateixos estats, Espanya i França.
 
Pel que fa al posicionament abstencionista de la CUP  a les eleccions del 20-N, Marc Sallas  assenyalava que "no creu que el marc estatal espanyol sigui útil, en la conjuntura actual, a la lluita per la independència ni a la construcció social que porta a terme la CUP".  I afegia que l"a Espanya de les autonomies,  està completament morta. "Les eleccions espanyoles mantenen aquest estat de les autonomies en què no creiem, i com que no hi creiem, no hi anem"

19/11/2011 03:50 Política

En relació a no aplegar una sola candidatura com volia ERC, Marc Sallas puntualitzava que més enllà de l'independentisme, ERC no havia  plantejat cap mena d'estratègia independentista de ruptura amb l'estat i qualificava l'aposta electoral que han projectat de conjuntural.


Sobre la coalició Amaiur, Marc Sallas va voler remarcar que el cas basc i el català representen dos processos nacionals històrics del tot diferents, encara que l'opressió vingui dels mateixos estats, Espanya i França. Tot i així, va puntualitzar a  l'entrevista que "Amaiur és una coalició d'esquerres i independentista; no solament independentista".

L'entrevista es tancava amb una afirmació contundent sobre el resultat electoral de diumenge,  "continuaran les retallades i l'opressió nacional. Sí que es pot tesar una mica més la corda, però la música de fons serà la mateixa. Sonarà més forta o més fluixa, però serà la mateixa que hem tingut fins ara.

Per saber-ne més:

L'abstenció és la nostra oportunitat democràtica Toni Cucarella

La llibertat no es pidola a Madrid: 20N abstenció! 

El 20-N, abstenció activa!  Sandra Pazos

Endavant es posiciona per l'abstenció davant les eleccions del 20-N 

La CUP inicia la campanya per l’abstenció i critica el paper de "l’independentisme pactista" 

La CUP demanarà l'abstenció a les eleccions del 20-N 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid