Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-M
L'esperit de la vaga general recorre les universitats

Estudiants han ocupat algunes facultats aquesta setmana com a protesta prèvia a la vaga general de dijous - Dimecres hi ha convocada una vaga d'universitats

27/03/2012 Educació
Els estudiants han protagonitzat diverses protestes a les facultats al llarg dels darrers dies. Centenars de persones han decidit ocupar algunes facultats dilluns i dimarts i mostrar així el seu rebuig a les polítiques antisocials de la Generalitat que afecten negativament les universitats.

Les protestes estudiantils que s’estan desenvolupant aquestes dies se centren principalment en les ocupacions de diverses facultats de la UAB, com la de Polítiques i Sociologia i Comunicació i la vaga de 48 hores convocada a la UAB i a les facultats del Raval de la UB pels dies 28 i 29 de març. Les protestes han aconseguit aturar l'activitat a les facultats.

Els estudiants mobilitzats han rebut el suport de part del professorat, que ha enviat una carta oberta al Deganat de Lletres demanant que respongui a les demandes dels estudiants que han ocupat.

Vaga aquest dimecres

Aquest dimecres hi ha convocada una vaga d'universitats que comptarà amb debats i xerrades per part de professors a la Plaça de St Jaume de Barcelona. Els actes començaran a les nou del matí a la Plaça Sant Jaume on es faran classes alternatives per la universitat pública.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha mostrat el seu suport als estudiants mobilitzats i ha denunciat que "després de l’èxit de la darrera vaga general universitària sembla que la Generalitat de Catalunya no ha entès fins on arriba el malestar present a les universitats i ha continuat la seva estratègia de desmantellament de la universitat pública".

En aquest sentit, afirma que "els acomiadaments, les retallades pressupostàries, el tancament de biblioteques i campus no han cessat". A més, el secretari d’universitats, Antoni Castellà, ha anunciat la intenció d’augmentar un 66% les matrícules de cara a l’any vinent, de manera que la PUDUP lamenta que "pretén donar més poder al capital privat, mitjançant l’obligació que centenars de doctorats facin la tesi en empreses privades".

La PUDUP adverteix que no permetrà l’augment de les matrícules universitàries, que aquest curs 2011-2012 ja han patit un augment superior al 12% i remarca que les polítiques del Govern d’Artur Mas "estan generant una situació insostenible al conjunt d’universitats públiques catalanes". A més, assenyala que "els rectors i gran part dels degans són còmplices del desmantellament de la universitat pública" i fa una crida als membres de la comunitat universitària a participar a la vaga general social del 29 de març.

Tancada a l'IES Costa i Llobera de Barcelona

Els alumnes de tercer i quart d’ESO i primer i segon de Batxillerat de l’IES Costa i Llobera de Barcelona han convocat una acció reivindicativa aquest dimecres en la línia de les reivindicacions estudiantils programades per la vaga general. L’acte consistirà en passar la tarda i la nit dins el centre organitzant diverses activitats reivindicatives i informatives en contra de les retallades en l’ensenyament públic.

D'altra banda, l’Assemblea de la Universitat de les Illes Balears (UIB) tornarà a ocupar una facultat aquest dimecres per preparar la jornada de vaga del 29-M. Aquesta vegada l’edifici escollit ha estat el Gaspar Melchor de Jovellanos, que alberga les facultats de Dret i d’Economia i Empresa.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid