Vaga i repressió
Detenen tres militants de la CUP de Badalona per haver participat en un piquet
30/03/2012 Drets i Llibertats
Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP i militant del MDT Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP i militant del MDT
Durant la jornada de vaga ahir es van detenir tres membres de la CUP a Badalona. Agents de la policia secreta dels Mossos d'Esquadra va detenir primerament el portaveu nacional de la CUP i militant del MDT, Marc Sallas; i tot seguit el cap de llista de la formació en aquest municipi a les últimes eleccions, Francesc Duran, i un altre membre de la CUP, Roger Sallas (escolteu el seu testimoni a Ràdio Ciutat de Badalona). La justificació per detenir-lo ha estat de " desordre públic" per haver participat en un piquet a primera hora del matí, i per als altres dos de desobediència per haver protestat per una detenció amb clares motivacions polítiques.

A les 16.00 hores els tres independentistes badalonins estat posats en llibertat. Marc Sallas està acusat de desordres públics i Francesc Duran i Roger Sallas de desobediència greu a l'autoritat.

Segons ha recollit Vilaweb.cat, que s'ha posat en contacte amb Sallas quan ha estat alliberat, han estat detinguts després de participar en un piquet al barri de Coll i Pujol; però la detenció per part de policies de paisà s'ha practicat quan ja se n'anava.

Segons ha declarat el portaveu de la CUP en aquest mitjà "Avui a Badalona hem fet un piquet massiu, per primera vegada en molts anys. A primera hora del matí, des de dos quarts de set fins a les vuit, hem aturat la C-32, i això no els ha fet gens de gràcia. Des d'aquell moment els mossos que hi havia ja m'han dit que em vindrien a buscar. Hem continuat el piquet tranquil·lament, pel centre de Badalona. Hem passat a prop de casa, i hi he volgut anar un moment. En aquell moment, quan me n'he anat del piquet, m'han saltat al damunt agents de la secreta dels mossos i m'han dut a la comissaria. Primer m'han identificat i després m'han dit que m'acusaven de desordre públic. Després m'han deixat anar, i ara a esperar el judici. Volen criminalitzar tot el moviment que hi ha al voltant de la vaga, i ens han agafat a nosaltres com a caps de turc."

En relació amb aquesta detenció, el MDT, organització a què pertany Sallas, ha emès ràpidament una nota de premsa en què qualifica que "aquestes detencions premeditades responen a una estratègia del poder per intentar debilitar els sectors més conscients i compromesos de la noostra societat, vinculats a l’Esquerra Independentista i per mirar d’aturar allò que ja no té aturador: la construcció de la Unitat Popular, d’una veritable alternativa democràtica i a l’actual sistema de dominació i ocupació".