Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sallas: "Presentarem més de 80 candidatures a les municipals"

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) avança en el seu procés d'implantació territorial i presentarà més de 80 candidatures a les eleccions municipals del proper 22 de maig, totes elles al Principat, de moment, ja que l'objectiu de la formació és seguir creixent amb força arreu dels Països Catalans.

Ho explica Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP, en un vídeo que ha difós avui la formació, i en el qual Sallas precisa que més duna trentena de les 80 llistes són noves respecte les eleccions municipals del 2007, i que més de 20 corresponen a capitals de comarca, a moltes de les quals la CUP es presentarà per primera vegada.

12/01/2011 07:03 Política

Sallas va donar a conèixer aquestes xifres el passat diumenge en una roda de premsa sobre l'Assemblea Nacional que la CUP va celebrar a Vilanova i la Geltrú i que va servir per donar el tret de sortida definitiu a les eleccions municipals, a les quals la formació aspira a consolidar-se en molts municipis. "Aquesta ha estat l'última Assemblea Nacional abans de les eleccions i ha servit per carregar bateries de cara als comicis", va manifestar el portaveu.

En aquest sentit, l'Assemblea Nacional va aprovar el programa marc que guiarà l'acció política de la candidatura als diferents municipis durant els propers anys. Segons va explicar Sallas, es tracta d'"un document que posem a disposició de totes les assemblees locals que fixar uns criteris mínims de discurs i propostes polítiques" i que s'ofereix a tots els nuclis de la CUP tant si tenen representació com si no. El programa marc ha estat elaborat de amb la participació de la militància de la formació i dels diferents moviments populars del país, segons va detallar Sallas, que va afirma que amb l'Assemblea de diumenge aquest document "queda definitivament aprovat".

Implantació territorial creixent

Amb les dades a la mà, doncs, es confirma un creixement exponencial de la CUP a les municipals de maig, amb una trentena més de candidatures respecte les anteriors eleccions, unes vint de les quals són capitals de comarca. Per Sallas, "les expectatives són bones, la CUP avança, estem en disposició de presentar una implantació superior". Amb tot, el portaveu nacional de la formació admet que el repte és avançar en l'expansió a la resta de territoris dels Països Catalans, que "encara no està ben consolidada", reconeix. En aquest sentit, assegura que "és un dels objectius que ens plantegem a mesura que anem creixent".

{youtube}ILOHeBb9HJE{/youtube}

Per saber-ne més:

La CUP celebra la seva Assemblea Nacional i posa rumb a les eleccions municipals

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid