Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VENEÇUELA
Nou intent de cop d'Estat a Veneçuela

L'aixecament militar encapçalat per l'autoproclamat 'president provisional' de Veneçuela, Juan Guaidó, té per objectiu provocar un bany de sang per crear un escenari que porti a una intervenció militar per part dels Estats Units. Un dels líders ultradretans del cop d'estat, l'opositor Leopoldo López, es refugia a l'ambaixada espanyola mentre segueix la tensió als carrers tot i que el cop ha estat clarament derrotat.

01/05/2019 Internacional

17 anys després del fracassat cop d'Estat contra Hugo Chávez de l'11 d'abril de l'any 2002 ahir 30 d'abril del 2019 hi hagué un nou intent de cop d'Estat a Veneçuela. El líder opositor Juan Guaidó, autoproclamat 'president encarregat' de Veneçuela, va publicar un vídeo en el qual cridava a la població i als militars a prendre els carrers. El vídeo va ser gravat a l'alçada de la Base Militar Francisco de Miranda, també coneguda com La Carlota, a l'est de Caracas, on Guaidó va aparèixer al costat d'alguns militars, el líder opositor ultradretà  Leopoldo López -condemnat a arrest domiciliari- i dues tanquetes.

L'aixecament militar encapçalat pel autoproclamat 'president provisional' de Veneçuela, Juan Guaidó, té per objectiu provocar un bany de sang per crear un escenari que porti a una intervenció militar per part dels Estats Units. L'opositor ultradretà Leopoldo López s'ha refugiat a l'ambaixada xilena (i després a la d'Espanya) mentre segueix la tensió als carrers tot i que el cop ha estat clarament derrotat.

D'altra banda la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, ha assegurat avui que el Govern de Nicolás Maduro podrà derrotar l'intent de cop d'Estat liderat per l'opositor Juan Guaidó. El president Nicolás Madura ha afirmat en una compareixença que el cop ha finalitzat i que els colpistes estan refugiats en diverses ambaixades.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid