Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VENEÇUELA-ESPANYA
L’Estat espanyol demana explicacions a Veneçuela pel viatge de membres de la CUP, Podemos i l’esquerra abertzale

Soraya Sáenz de Santamaría considera greu que es debatés sobre el dret d’autodeterminació

22/01/2016 Política

El govern espanyol ha convocat l'ambaixador de Veneçuela a Madrid per demanar explicacions pel viatge a Veneçuela que varen fer l’any 2014 membres de la CUP, Podemos i l’esquerra abertzale a bord d'un avió oficial de la Força Aèria del país sud-americà per assistir a un seminari on es va parlar del dret d'autodeterminació. La vice-presidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría ha afirmat a la conferència de premsa posterior al consell de ministres: “Crec que aquesta convocatòria de l’ambaixador és obligada i molt necessària, perquè per descomptat el que som els espanyols ho decidim els espanyols”.

 

El motiu del viatge a Veneçuela va ser una trobada pública (es van publicar nombrosos articles sobre el seminari) a Caracas de la “Red de Intelectuales, artistas y movimientos sociales en defensa de la Humanidad (La Red)” però segons Antena 3 TV i altres mitjans era una trobada “secreta”. La manipulació d’Antena 3 TV (que fa uns dies va emetre un vídeo sobre el viatge "en exclusiva" que segurament és d’origen policial) ha arribat a l’extrem de distorsionar la veu de la diputada de la CUP Anna Gabriel.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid