Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Veneçuela es respecta, aturem l'imperialisme i l'oligarquia colpista...

Davant el nou intent de Cop d'Estat a Veneçuela per part de l'oligarquia mafiosa i feixista al servei dels interessos nord-americans, des de Poble Lliure:

  1. Expressem tot el nostre suport al poble veneçolà i al seu legítim govern, escollit amb un 68% dels sufragis emesos en les darreres eleccions, que suposen un 32% del cens nacional. Dades que superen amb escreix la suposada legitimitat democràtica dels promotors del Cop (Trump, escollit amb el 27% de vots sobre cens) i els seus titelles a Argentina (Macri amb un 27%), o Xile (Piñera amb un 26%).
  2. Encoratgem el poble veneçolà a seguir defensant la seva sobirania i les conquestes socials de la revolució bolivariana davant un nou episodi colpista que respon als interessos econòmics de l'imperialisme ianqui a la regió. L'economia ianqui, fonamentada en el complex militar, necessita tomar a espoliar, com va fer durant més de 70 anys, el petroli veneçolà amb la complicitat de l'oligarquia local i d'una casta empresarial i burocràtica classista, racista i corrupta.

 

  1. Denunciem de nou el cinisme de bona part dels estats de la UE, dels grans poders mediàtics i d'una suposada progressia occidental que tenen la barra de posar la falsa excusa de la defensa de la democràcia per justificar el que no és res més que una agressió inadmissible a la sobirania i a la voluntat del poble veneçolà.
  2. L'oligarquia veneçolana (com la colombiana que continua encara avui exterminant líders socials, o l'argentina i la xilena, alumnes avantatjades del feixisme espanyol) mai han tingut el més mínim respecte pels drets humans i democràtics més fonamentals i, si alguna cosa es pot criticar a la revolució bolivariana deu ser, en tot cas, no haver anat més enllà en la construcció d'un nou model social i econòmic que acabés amb el poder d'aquests paràsits.
  3. Denunciem que el nou intent de cop d'estat a Veneçuela s'emmarca dins una nova "operació cóndor" dissenyada i executada pels governs nord-americans amb la finalitat d'acabar amb el camí de sobirania, democràcia i justícia social que bona part dels estats llatina-americans havien pres en aquest inici de segle. El sabotatge econòmic, la desestabilització social recorrent a la violència, la manipulació mediàtica, la infiltració feixista en els aparells de justícia, i, en darrer extrem la intervenció militar directa o indirecta, conformen el full de ruta que s'ha anat aplicant al llarg del continent per acabar imposant governs servils com per exemple el de l'extrema dreta al Brasil, o el de la dreta extrema a l 'Argentina.
  4. Emplacem a les organitzacions polítiques i socials catalanes a expressar el seu rebuig al colpisme, al seus instigadors, i als seus còmplices, encapçalats al nostre país per la dreta espanyolista del PP i Ciudadanos.

Barcelona, Països Catalans, 25 de gener de 2019

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid