Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ens volien agenollats, però ens trobaran alçats votant Front Republicà
27/04/2019 Carles Benítez

El desconegut Front Republicà s’ha fet gran en pocs dies posant en valor la motxilla que arrossegava plena d’un bagatge de lluites acumulades des del Comitè en contra de la Constitució espanyola fins més enllà de l’1 d’Octubre de 2017. Precisament amb aquest bagatge ha trobat les complicitats necessàries per obrir-se pas en aquestes eleccions. Ho ha fet amb una estratègia clara i contundent amb l’objectiu d’acabar la feina forçant la ruptura amb l’estat espanyol. Mirant al davant, posant èmfasi en la construcció d’un nou país obert a tothom, que sigui més solidari i més just.

Davant d’això, el Front Republicà s’ha trobat amb un silenci mediàtic, però amb un poble viu, alegre i combatiu que no ha baixat la guàrdia d’ençà l’1-O. També s’ha trobat amb un Estat espanyol que manté encara la seva estratègia basada en  la venjança, l’odi i la perspectiva militar, aquella d’imposar la victòria per la via de la repressió i la humiliació. Una estratègia que descarta de lluny allò que anomenem diàleg.

Tot i amb l’amenaça de l’arribada de la fera ferotge (i si arriba de veritat, cap problema), ja que el poble català que va defensar la seva dignitat l'1 d’Octubre ha perdut la por i aposta per la seva llibertat cercant complicitats amb aquelles forces que garanteixin els seus drets democràtics i socials. Recordeu que el Parlament encara està intervingut.

Per tot plegat, en pocs dies Front Republicà ha fet forat tingui o no tingui representació a les Corts Espanyoles, però sembla ser que en tindrà. Si és així canviaran moltes les coses, ja que s’obriran nous escenaris per forçar la ruptura. El més important de tot ells, el d’avançar cap a la unitat estratègica per plantejar aquesta ruptura, entre les organitzacions polítiques, els moviments populars i el poble.

L’alenada d’aire fresc de l’1 d’Octubre manté viva la nostra revolta tant és així que el 28-A, tant és així que sortirem de nou a votar, aquest cop a les Corts Espanyoles amb una opció plenament rupturista com s'ha presentat Front Republicà, però amb la certesa que aquest cop serà un vot per implementar la República

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid