Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanya encara no ha paït la gestió catalana del 17-A
17/08/2018 Carles Benítez

Abans de tot la meva solidaritat amb les víctimes  i suport als seus familars i persones estimades.

Fa dies que des de Madrid escalfen l’ambient per marcar perfil propi i monopolitzar allò que no van saber fer com a Estat espanyol el 17-A de l’any passat. A més a més, el rei i el govern espanyol vindran a Barcelona per recordar-nos que som súbdits.

Aquells dies d’agost de l’any passat, Espanya va perdre Catalunya. Tal com s’ha dit en més d’una ocasió, però no s’hi ha aprofundit gaire, Catalunya va controlar el territori. No tan sols ho van fer els Mossos d’Esquadra, sinó també es va fer amb l’ajuda de tot el poble català. Des del minut 0, com havia de ser, tothom va actuar d’una manera coordinada i eficient per atendre les víctimes i familiars, i desarticular l’escamot gihadista. I això encara no ho han paït des de Madrid, tot i que encara hi ha moltes qüestions per resoldre. Entre elles, la relació del serveis policials espanyols amb l’imam Abdelbaki es-Satty, per molta literatura que s’hagi escrit, tenint en compte que Catalunya es preparava per afrontar el referèndum de l’1-O.

Però després del 17-A, les qüestions sense resoldre s’incrementen encara més. Sobretot, a partir de l’editorial d’El País de l’endemà dels atemptats que deia que Catalunya havia d’abandonar la via sobiranista i al cap d’un dies, la falsa notícia d’El Periódico segons la qual els Mossos tenien coneixement sobre un possible atemptat gihadista a Barcelona. O sigui, que ens diuen que hem d’abandonar el procés independentista i per altra banda, es desprestigia la tasca del Mossos en el gestió del 17-A.

Allò que és clar per a molts mitjans de comunicació, i que jo comparteixo, és que Catalunya aquells dies va controlar el territori i va actuar com un estat independent i això els va fer molt de mal als aparells de l’Estat espanyol. La por va canviar de bàndol. Aleshores, penso que van haver d’improvisar per evitar l’1-O. Recordeu que a Catalunya estàvem preparant la Diada i el referèndum, i teníem molt clar que aniríem a votar.

Des d’una perspectiva històrica, els piolins i les expedicions des d’Espanya dels efectius policials sota el càntics «A por ellos», són el resultat d’una improvisació per evitar l’1-O. Així com les actuacions arbitràries a impremtes, mitjans de comunicación etc... Com també la irrupció a diverses seus de l’administració catalana i l’encerclament de la seu del local de CUP a Barcelona amb un intent de provocació per encendre la guspira i generar aldarulls amb l’objectiu d’ocupar policialment Barcelona.

Paral·lelament, el poble català organitzat evita caure en aquestes provacions i controla de nou el territori dipositant les urnes i les paperetes de vot, arreu dels col·legis electorals, la qual cosa genera la ira dels aparells de l’Estat espanyol amb l’actuació repressora de la policia espanyola i la guàrdia civil, de tots coneguda. Catalunya torna a guanyar i ho torna fer, més tard, també el 21-D.

Espanya no ho ha paït encara les derrotes d’aquell inici i amb la seva actuació, ara intenta humiliar-nos com a poble. D’aquí la repressió embogida i els empresonaments sense fonament. Malgrat aquests atacs hem de tenir clar que venim d’aquesta embranzida del 17-A de l’1-O, el 3-O i el 21-D, que no s’ha aturat; només ens cal posar fil a l’agulla. I fer-ho bé, seguint l’esperit del començament. Fem-ho, que la victòria és nostra.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid