Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mentre es presenta STOPDESOKUPA, altres impulsen l’STOPOKUPA al districte de Les Corts de Barcelona
30/10/2016 Carles Benítez

No han passat ni dos dies que la FAVB presentava conjuntament amb altres entitats la campanya STOPDESOKUPA que una Associació de Veïns, la del Camp Nou de Les Corts impulsava un moviment veïnal contra l’alliberament d’un espai al carrer Benavent, 25 d’aquest districte. Un col·lectiu joves de diverses entitats i organitzacions del barri l’havien okupat sota el nom de La Benaventurada. Amb l’objectiu de denunciar la precarietat juvenil i l’especulació immobiliària i es presentaven en societat per fer vida de barri, cercant la complicitat dels seus veïns i veïnes per caminar tots junts cap a un model de ciutat més just i solidari. Valors tots ells que formen de l’ADN del moviment veïnal de la FAVB.

No han passat ni dues setmanes de l’alliberament d’aquest l’espai i s’ha fet efectiu el seu desallotjament. Tot anat molt ràpid. Ho tenien meditat i calculat. Mentre l’esmentada associació de veïns generava la por al barri, criminalitzant als joves que l’havien alliberat, com a presumptes delinqüents que perturbarien l’anomenada pau social amb pancartes STOPOKUPES, algú estirava el fils mediàtics escampant la por arreu i de passada fer l’ullet al món financer sobre un possible negoci que podia escapar-se de les mans, el d’un edifici buit fa 8 anys que havia passat inadvertit per a la majoria del veïnat del carrer Benavent. Tant és així, que en qüestió de dies s’ha consumat el desallotjament sota la complicitat de futurs voltors que han vist amb l’edifici una font d’ingressos, ja sigui com a pisos turístics o amb l’especulació immobiliària.

Ara bé, la manera de fer-ho ha estat carrinclona i a l’estil mafiòs, que recorda episodis de principis del segle XX. Fent guardia davant de l’edifici per cercar el moment idoni per entrar i tapiar l’entrada, tot i que hagi estat, diuen, sota les odres del seu propietari. A continuació, Mossos d’Esquadra i personal de seguretat privada han custodiat l’edidici per evitar una possible nova okupació. Maneres que suposo marcaran un nou estil a la ciutat alhora desallotjar espais alliberats i criminalitzar l’okupació, tal com denuncia la campanya STOPDESOKUPA.

La manera i la rapidessa com s’han desenvolupat en aquest cas els fets, tot fa pensar que hi ha alguna cosa més que mou els fils i podriem parlar d’organitzacions polítiques que promouen la intolerància versus diàleg per mantenir un model de barri i/o ciutat neoliberal versus unes polítiques rupturistes que s’albiren a Barcelona. Per centrar-ho més estariem parlant d’un neo- falagisme que s’ha tret la careta, i els que llegiu els hi poseu noms i cognoms. És una lluita que que tot just han començat i que hem d’estar preparats per plantar cara.

Ara ens cal saber teixir complicitats necessàries amb l’autèntic moviment veïnal i el món associatiu del districte i de tota ciutat amb polítiques que vagin molt més enllà del reformisme, no cal fer veure que es canvien les coses per no canviar res, sinó que cal afrontar el problemes d’arrel per anar cap un model de ciutat per a les veïnes i les veïnes, més social, solidari, on l’alliberament d’espais sigui una eina més que condueixin avançar en aquesta direcció. El debat i la lluita, tot just comença... Tota la meva solidaritat amb La Benaventurada.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid