x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensar la República Catalana és fer-la possible
19/04/2017 Carles Benítez

El llibre d’Antonio Baños La República possible (Ara Llibres, Barcelona, 2017) és un magnífic recull de pensaments i propostes elaborades amb l’objectiu de construir el futur de la Catalunya independent.

En divuit (18) capítols aporta dades de la realitat internacional i de la nostra història nacional per a abordar la complexitat del present amb una gran esperança de futur. Els temes tractats són molt diversos agrupats en quatre grans blocs:

- La Identitat (debat internacional / formes de vida i de pensar).

- La Nació (la cultura política / oposicions internes / les dues burgesies catalanes / valors polítics propis).

- La República (diplomàcia / administració / constitucions / ciutadania / lleis).

- El País (organització territorial / Catalunya-ciutat / mar-muntanya-ponent / economia / pedagogies / cultura / llengües).

Es tracta, en general, d’un esforç de reflexió sobre temes cabdals, sempre amb l’objectiu d’aportar experiències i consideracions que ajudin a construir un país millor. No és un llibre de solucions acabades sinó més aviat d’observacions i preguntes que poden ajudar a abordar amb més coneixement de causa el procés constituent i la construcció de la nova República catalana independent. L’autor sempre parteix de l’estudi d’experiències i realitats concretes, damunt les quals construeix les seves propostes i esbossa les seves consideracions.

Aquesta obra apareix en un bon moment, amb un cert temps d’anticipació respecte de l’inici del procés constituent, previst per a després del Referèndum i de la proclamació de la Independència. I abans també, per tant, de tota la tasca que caldrà emprendre en la construcció de la nova República.

 

D’una manera general és un llibre que ajudarà a aplanar el camí cap a l’objectiu de la República catalana independent, una república que serà més i més possible (com diu el títol mateix), com més propostes com les que s’exposen en aquest treball ajudin a crear la voluntat política d’assolir la nostra forma lliure d’organització col·lectiva.

Valora
Rànquings
  1. “Expropien” 400 euros a una candidata de C’s
  2. La família suposadament agredida de Balsareny és una parella coneguda al Bages per les seves simpaties amb l'ultradreta
  3. Se suïcida al seu despatx el número dos de la policia nacional espanyola a Tenerife
  4. Mor a Saragossa un ultradretà que portava cinc dies en estat crític
  5. El fantasma ets tu, Pablo
  6. La pàtria i la nació no s'imposen
  7. El director d’informatius de TV3 denuncia que no s'hagi pogut retransmetre en directe la mobilització de Brussel·les
  8. Neix la Plataforma per la República amb el manifest “Derrotem el 155, guanyem la República”
  9. La JEZ obliga a la CUP d'Arenys de Mar retirar l'estelada i les pancartes a favors dels presos
  10. Penjat a la xarxa el "Lipdub per la República" protagonitzat pel CDR El Farrò del districte Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid