Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensar la República Catalana és fer-la possible
19/04/2017 Carles Benítez

El llibre d’Antonio Baños La República possible (Ara Llibres, Barcelona, 2017) és un magnífic recull de pensaments i propostes elaborades amb l’objectiu de construir el futur de la Catalunya independent.

En divuit (18) capítols aporta dades de la realitat internacional i de la nostra història nacional per a abordar la complexitat del present amb una gran esperança de futur. Els temes tractats són molt diversos agrupats en quatre grans blocs:

- La Identitat (debat internacional / formes de vida i de pensar).

- La Nació (la cultura política / oposicions internes / les dues burgesies catalanes / valors polítics propis).

- La República (diplomàcia / administració / constitucions / ciutadania / lleis).

- El País (organització territorial / Catalunya-ciutat / mar-muntanya-ponent / economia / pedagogies / cultura / llengües).

Es tracta, en general, d’un esforç de reflexió sobre temes cabdals, sempre amb l’objectiu d’aportar experiències i consideracions que ajudin a construir un país millor. No és un llibre de solucions acabades sinó més aviat d’observacions i preguntes que poden ajudar a abordar amb més coneixement de causa el procés constituent i la construcció de la nova República catalana independent. L’autor sempre parteix de l’estudi d’experiències i realitats concretes, damunt les quals construeix les seves propostes i esbossa les seves consideracions.

Aquesta obra apareix en un bon moment, amb un cert temps d’anticipació respecte de l’inici del procés constituent, previst per a després del Referèndum i de la proclamació de la Independència. I abans també, per tant, de tota la tasca que caldrà emprendre en la construcció de la nova República.

 

D’una manera general és un llibre que ajudarà a aplanar el camí cap a l’objectiu de la República catalana independent, una república que serà més i més possible (com diu el títol mateix), com més propostes com les que s’exposen en aquest treball ajudin a crear la voluntat política d’assolir la nostra forma lliure d’organització col·lectiva.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La nació catalana, singularitat històrica
  10. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid