Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Lectures públiques de Joan Fuster a Granollers i Banyoles

Aquesta activitat està inspirada en la commemoració del naixement del poeta escocès Robert Burns

21/06/2012 Cultura

Granollers i Banyoles celebren aquest dijous i aquest divendres lectures públiques de l'obra de Joan Fuster arran de la iniciativa engegada per Llibertat.cat i Maulets coincidint amb el 50è aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians [pdf llibre sencer] de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992), el 90è del seu naixement i el 20è de la seva mort.

El Casal Popular l'Esquerda ha organitzat una lectura pública que tindrà lloc a la seu de l'entitat aquest dijous a partir de les vuit del vespre. De la seva banda, la CUP impulsa la iniciativa a Banyoles en un acte que se celebrarà també a partir de les vuit del vespre a l'aire lliure, a la Plaça de la Font, perquè tots els veïns s'hi puguin acostar i participar-hi.

"Només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir"

Aquesta activitat està inspirada en la commemoració del naixement del poeta escocès Robert Burns que se celebra amb lectures públiques a l'entorn d'un àpat tradicional escocès, ja sigui en família o en centres culturals públics.

Llibertat.cat i Maulets proposen començar a fer homenatges en aquesta direcció tenint en compte la lluita per l'alliberament nacional i la xarxa de casals que l'Esquerra Independentista té arreu de la nació.

La proposta pretén reinvindicar el nom de Joan Fuster, un dels intel·lectuals més carismàtiques dels Països Catalans i reconèixer la seva obra cabdal Nosaltres, els valencians.

Mocions als ajuntaments

Maulets i Llibertat.cat també han plantejat la presentació de mocions als ajuntaments d'arreu del país [model d'instància] amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs en el nomenclàtor dels pobles i viles d'arreu de la nació.

Maulets ha engegat una pàgina web on s'està difonent el pensament fusterià i ha programat tot un seguit d’actes públics que ja estan preparant en homenatge a l’escriptor. D'altra banda, a Llibertat.cat es publica diàriament un aforisme diferent de Joan Fuster, sens dubte una les facetes característiques pel qual també és conegut.

El passat 20 d'abril es va fer un acte organitzat conjuntament entre Maulets i Llibertat.cat al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona, sota el títol "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona [Veure vídeo de l'acte: 1a part i 2a part].

Valora
Vídeos
Joan Fuster i la construcció nacional (I)
Divendres 20 d'abril es va celebrar al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona una taula rodona sobre "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona. L'acte està organitzat per l'organització juvenil Maulets i Llibertat.cat dins del marc de la commemoració del 50è aniversari de la publicació del llibre de Joan Fuster, “Nosaltres, els valencians”.
Joan Fuster i la construcció nacional (II)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid