Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Nosaltres
Homenatge popular a Joan Fuster

"Nosaltres continuarem dient-hi Països Catalans. I referint-nos a Joan Fuster com l’intel·lectual més brillant i lúcid dels Països Catalans".

25/05/2012 Política

Coincidint amb el 50è aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians [pdf llibre sencer] de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992), el 90è del seu naixement i el 20è de la seva mort, Maulets i Llibertat.cat proposen la presentació mocions als ajuntaments d'arreu de la nació [model d'instància] amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs en el nomenclàtor dels pobles i viles d'arreu de la nació.

A més a més, també proposen una lectura pública de l’obra de Joan Fuster i molt especialment del llibre “Nosaltres, els valencians”, així com obrir debats a l’entorn del llibre. Es tractaria que les lectures es fessin entre el 21 de juny, data que coincideix amb el de la seva mort, enguany el seu 20è aniversari i el dia 24 de juny, Diada Nacional dels Països Catalans. I és que deia Fuster en uns dels seus aforismes [vídeo], "Només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir". Per coordinar aquestes accions, poseu-vos en contacte amb aquesta adreça: correu@llibertat.cat.

En aquesta línia, Maulets ha engegat una pàgina web on s'està difonent el pensament fusterià i ha programat tot un seguit d’actes públics que ja estan preparant en homenatge a l’escriptor. I a Llibertat.cat podreu trobar diàriament un aforisme diferent d'en Joan Fuster, sens dubte una les facetes característiques pel qual també és conegut, i estar al dia dels diferents homenatges que s’estan fent arreu de la nació.

El passat 20 d'abril es va fer un acte organitzat conjuntament entre Maulets i Llibertat.cat al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona, sota el títol "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona. Veure vídeo de l'acte: 1a part i 2a part.


Valora
Vídeos
Joan Fuster i la construcció nacional (I)
Divendres 20 d'abril es va celebrar al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona una taula rodona sobre "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona. L'acte està organitzat per l'organització juvenil Maulets i Llibertat.cat dins del marc de la commemoració del 50è aniversari de la publicació del llibre de Joan Fuster, “Nosaltres, els valencians”.
Joan Fuster i la construcció nacional (II)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid