Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Nosaltres
Homenatge a Joan Fuster a les Terres de l'Ebre

Maulets de les Terres de l'Ebre va organitzar la setmana passada un seguit d'actes i un concurs literari

12/05/2012 Cultura

En el marc de la campanya d'homenatge a Joan Fuster que promou juntament amb Llibertat.cat, Maulets ha portat la commemoració dels 50 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians pertot el territori. També a les Terres de l'Ebre. Aquesta obra, la més influent de les que va publicar Joan Fuster, va esdevenir un estímul crucial per a l'arrencada d'iniciatives de construcció nacional en clau integradora: en clau de Països Catalans.

Aquesta data no podia passar per alt, i menys encara si coincideix amb el 90è aniversari del naixement del suecà, els 20 anys de la seua mort, i els 30 del famós discurs del 25 d'abril a Castelló en que va dir frases tan recordades com: "O ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble". Per això, l'Assemblea de Maulets de les Terres de l'Ebre ha organitzat un seguit d'actes i un concurs literari per recordar-ho.

El primer, va tenir lloc en el marc de la Fira Literària de Jesús, i va consistir en la projecció del documental "Ser Joan Fuster", un recorregut cronològic per la biografia de l'escriptor i assagista valencià, així com un col·loqui sobre la figura de Joan Fuster.

El següent acte es va celebrar el passat dissabte 5 de maig. Va consistir en un sopar literari al Casal Popular Panxampla de Tortosa, que va servir per fer el lliurament dels premis a les tres categories -assaig, narrativa i poesia- del Certament de Literatura Social Homenatge a Joan Fuster, en el qual han participat una vintena de persones de tots els Països Catalans.

Els guanyadors van ser, en la modalitat d'assaig, Emigdi Subirats Sebastià, de Campredó, amb l'obra Joan Fuster, un català de Sueca. Per altra banda, Núria Gil Bordes de Vinaròs amb el seu recull de poemes es va endur el premi de poesia, i finalment, Maria Pallarès Valero, del barri de Torreforta de Tarragona, es va endur el primer premi de narrativa amb la narració A Temps, modalitat que va comptar amb un accèssit per la gran qualitat de les obres, on es va premiar a Joan Barnet Gabanyach, de Cabrils (el Maresme) amb el relat A Babilònia.

El premi consistia en un llibre de Joan Fuster, un diploma i la publicació de les obres premiades a la revista dels estudiants de Filologia Catalana de la URV, així com al web de la campanya en homenatge a Joan Fuster. Finalment, i per concloure l'acte, va tenir lloc un concert del grup tarragoní Ai Carai!

Maulets de les Terres de l'Ebre ha valorat molt positivament la participació i la qualitat de les obres presentades al concurs i espera que els actes d'homenatge a Joan Fuster hagin servit per contribuir a avançar en la construcció dels Països Catalans.

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid