Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge Joan Fuster
Un acte recordarà l'Aplec de Castelló de 1982

Sota el lema "Ara o Mai, Acte d'homenatge a Joan Fuster", avui al Teatre del Raval de Castelló a les 20h, en record del 30è aniversari de l'aplec del 25 d'abril del 1982.

25/04/2012 Política
La plataforma cívica Castelló per la Llengua, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, organitza aquest dimecres, un acte d’homenatge al gran escriptor i assagista Joan Fuster, que servirà, alhora, per commemorar els 30 anys de l’Aplec celebrat a la Plaça de Bous de la nostra ciutat, el 1982, quan s’acomplien 50 anys de la signatura de les Normes de Castelló.

L’homenatge, presentat i conduït per l’actor Valentí Pinyot, inclourà la lectura de diferents textos de i sobre Joan Fuster, la projecció d’un documental sobre l’acte de la Plaça de Bous, i una actuació musical del grup Naia, amb la col·laboració del cantant Miquel Gil.

Aquest homenatge és el primer dels actes que la nostra plataforma prepara per a la campanya de commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló, i que culminaran amb una gran manifestació al desembre.


Aplec de Castelló 1982


A l'acte d'aquesta nit planarà la veu inconfusible de Fuster que en aquell Aplec del 82 proclamava: "Venim a Castelló, el 1982, a ratificar el sentit unitari, d’irreductible catalanitat, que inspirà les Normes. Venim a Castelló a proclamar en veu ben alta que, contra les maniobres hostils al nostre idioma que hi ha en marxa, el poble valencià més conscient alçarà la resistència més festiva i més clara".


La plataforma Castelló per la llengua

La plataforma Castelló per la llengua la integren associacions de l'àmbit de la llengua i la cultura (ACPV, Escola Valenciana-Col·lectius per la llengua i la cultura de Castelló, Plataforma per la Llengua), partits polítics (PSPV, Bloc, EUPV, ERPV, Iniciativa), sindicats i sindicats d'estudiants (STEPV, CGT, SEPC), organitzacions polítiques i juvenils (Bloc Jove, Endavant, Esquerra Independentista de la Plana, Maulets) i altres entitats (com Botafocs, el Centre Excursionista de Castelló, El Camí, el Moviment de Renovació Pedagògica o el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló). 
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid