Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge Joan Fuster
Un acte recordarà l'Aplec de Castelló de 1982

Sota el lema "Ara o Mai, Acte d'homenatge a Joan Fuster", avui al Teatre del Raval de Castelló a les 20h, en record del 30è aniversari de l'aplec del 25 d'abril del 1982.

25/04/2012 Política
La plataforma cívica Castelló per la Llengua, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, organitza aquest dimecres, un acte d’homenatge al gran escriptor i assagista Joan Fuster, que servirà, alhora, per commemorar els 30 anys de l’Aplec celebrat a la Plaça de Bous de la nostra ciutat, el 1982, quan s’acomplien 50 anys de la signatura de les Normes de Castelló.

L’homenatge, presentat i conduït per l’actor Valentí Pinyot, inclourà la lectura de diferents textos de i sobre Joan Fuster, la projecció d’un documental sobre l’acte de la Plaça de Bous, i una actuació musical del grup Naia, amb la col·laboració del cantant Miquel Gil.

Aquest homenatge és el primer dels actes que la nostra plataforma prepara per a la campanya de commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló, i que culminaran amb una gran manifestació al desembre.


Aplec de Castelló 1982


A l'acte d'aquesta nit planarà la veu inconfusible de Fuster que en aquell Aplec del 82 proclamava: "Venim a Castelló, el 1982, a ratificar el sentit unitari, d’irreductible catalanitat, que inspirà les Normes. Venim a Castelló a proclamar en veu ben alta que, contra les maniobres hostils al nostre idioma que hi ha en marxa, el poble valencià més conscient alçarà la resistència més festiva i més clara".


La plataforma Castelló per la llengua

La plataforma Castelló per la llengua la integren associacions de l'àmbit de la llengua i la cultura (ACPV, Escola Valenciana-Col·lectius per la llengua i la cultura de Castelló, Plataforma per la Llengua), partits polítics (PSPV, Bloc, EUPV, ERPV, Iniciativa), sindicats i sindicats d'estudiants (STEPV, CGT, SEPC), organitzacions polítiques i juvenils (Bloc Jove, Endavant, Esquerra Independentista de la Plana, Maulets) i altres entitats (com Botafocs, el Centre Excursionista de Castelló, El Camí, el Moviment de Renovació Pedagògica o el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló).



 
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid