Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Del desordre provocat a la comprensió necessària
12/08/2018 Guillem Vendrell

Davant propostes generals que semblaven assumides per tots el partits del procés, i degut a l’immobilisme, i al pactisme que pretén aconseguir en una taula de negociació que es reconegui el que el poble havia aconseguit a les urnes per duplicat, d’una manera insistent, quan ja quedava de sobres demostrat que Espanya no pacta sinó subjuga, una veu i mil veus, i articles i propostes i èmfasi de declaracions públiques, són el ressò de la veu des de les bases del moviment per la República, moviment que reclama autoorganització popular i emplaçament a les institucions (més enllà de la cotilla de la constitució del ’78) a actuar en consonància amb el mandat popular.

L’augment descarat de les agressions feixistes impulsades des de C’s, les declaracions empàtiques i justificatives de la dreta corrupta del PP i la reivindicació d’Alberto Rivera deixen clar que seguiran fins trobar quelcom de resistència física que els permeti dir que hi ha violència a Catalunya mentre mani Espanya.

Propostes assenyades des del grup Drassanes per la República, diferents comunicats per la constitució de col·lectius antifeixistes i un comunicat oficial de les CUP, més els posicionament concret de Poble Lliure, posen a l’ordre del dia les tasques per a un poble que ja no pot confiar més en les paraules i la dissuasió tant del bonapartisme de Puigdemont, que ignora, encara que esgrimeix el Consell Nacional de la República però no entra en els seus plans posar-lo a la pràctica, com els cants de sirena dels terminis en anys, en què es dóna per fet que tant sigui per Europa com per la negociació, la República és irreversible i que per tant, no cal fer res.

És un moment ple de possibilitats i com va dir assenyadament l'exdiputada al Parlament de Catalunya, Mireia Boya, cal bufar fort per tal d’aixecar l’onada que ens porti amb força a dalt de la cresta i rompre en aquest mar popular dins d’aquest vaixell sense control efectiu i dominat des de Madrid.

Fer lleis que siguin de justícia i superació social, aquesta és la tasca del Parlament, i no seguir el joc de les minories.

Sinó, per què els treballadors han de donar suport a un procés només per canviar d’amos?

S’ha demostrat que el moviment és transversal i ampli, però en la transversalitat som més els qui empenyem per a fer efectiu que la declaració d'independència que desoladorament ens van frustrar aquella tarda al Parc de la Ciutadella, quan el President Puigdemont va fer prestidigitació per a declarar i ajornar l’efectivitat; o quan el 27-O ens va donar més del mateix anant a una altra sala i, que sí, però no quan el poble havia comparegut per passar a complir les tasques necessàries per al control del territori i fer efectiu el resultat de l’1-O.

Fan el joc del sindicalistes burocràtics, per mantenir el seu paper negociador utilitzen les mobilitzacions populars i després pacten contra l’anhel dels mobilitzats, traint-nos.

Car el temps és tan llarg o curt com siguin els interessos relatius de qui navega, cal marcar els nostres propis temps sense la cotilla de les estructures de l’estat de què volem anar-nos-en.

No podem esperar amb fidelitat de rucs panxa contenta i tornar a creure’ns que no hem de fer res, perquè tot està fet, planificat i disposat per a posar-se en marxa tan bon punt ho decidim; aquí fins i tot la CUP no va estar a l’alçada pel temor d’un nou pressing CUP.

Anem endavant proveïts de l’experiència d’aquests mesos, treballem per tenir enllestit el cor i la ment i sortim l’11-S amb una sola convicció: Farem la República que cal i necessitem; farem oïdes sordes als que amb sous de tranquil·litat vulguin convèncer-nos de seguir els esdeveniments a la tele.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid