Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
Festes de Gràcia populars i reivindicatives malgrat la crisi

Les Festes de Gràcia 2012 s'inicien el 15 d'agost amb una notable davallada d'activitats i pressupost

07/08/2012 Cultura

Les Festes de Gràcia 2012 ja han anunciat gran part del seu programa. Aquest any una vintena de carrers carrers preparen els guarnits de les festes populars més conegudes, del 15 al 21 d'agost. Aquest any, les festes de Gràcia es presenten com a més "austeres", segons algunes manifestacions dels responsables del districte barceloní. Alguns carrers no es guarniran aquest any, com el carrer Providència, i les activitats depenents de subvencions es veuran notablament reduïdes. La Festa Major de Gràcia també viurà un canvi físic important: es tracta de les limitacions de guarniments per "garantir que aquesta cohabitació sovint complexa entre espai i visitants sigui més fluïda."

En destaquem les festes d'aquesta vila que compten amb caràcter més reivindicatiu i marcadament independentista.

Per una banda aquest any la festa major al Casal Popular del carrer Ros de Olano l’organitza la nova organització ARRAN Gràcia, hereva de la veterana Assemblea de Joves de Gràcia. Comptarà amb activitats cada dia des del 15 fins al 21 d’agost. La programació inclou activitats lúdiques, com el cercatasques amb la música de l’Always drinking marxing band, el dijous 16, xocolatada i gimcana el divendres 17, o contes i música de la Seu d’urgell el dilluns; també amb concerts com el de hip hop el divendres 17, del grup mallorquí Eixut el dissabte 18, el cantant Miquel del Roig el diumenge 19, o de rumba amb Rumb al Bar i Rumba sin rumbo  el dilluns 20.

Per una altra banda la Comissió de Festa Major del carrer Sant Pere Màrtir, vinculada a l'Ateneu La Torna, convoca un seguit d'activitats centrades en la denúncia del projecte d'Eurovegas. El dia 16 d'agost es realitzarà un sopar cooperatiu i agroecològic amb el títol "Cruspim-nos Eurovegas!" Unes activitats que aniran seguides d'un taller d'idees, un concurs de truita de patates; el diumenge 19 d'agost es realitzarà el IV Concurs de Monòlegs dedicat a Pepe Rubianes (nom amb què la Comissió de Festa Major va rebatejar aquest carrer). Tot un conjunt d'actuacions i altres activitats completaran el programa de la festa major d'aquest carrer de Gràcia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid