Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
D'avui fins l'1 de novembre 250 activitats nodriran les Festes de Sant Narcís de Girona

El cercavila, el ball de gegants i capgrossos i el tradicional pregó donen el tret de sortida avui a les Fires de Sant Narcís de Girona. La festa ha començat a les sis de la tarda amb un espectacle amb els capgrossos de la ciutat i els gegants de Girona, seguit d'un ball de gagants. A les 8, els gironins Germans Roca del Celler de Can Roca s'han encarregat de la lectura del pregó, un dels que més expectació generen dels últims anys. Ha estat un pregó on hi han intervingut els cinc sentits i que ha acabat, com avançava el germà petit Jordi Roca, d'una manera molt dolça: "Com deia un amic, vinga! Gresca, teca i mama que ara és temps de fires i no ve d'un pam! I pecaria d'estantís si no acabés el pregó amb un glòria a Sant Narcís! Visca Girona!". La Candidatura d'Unitat Popular de Girona demana a la ciutadania que exhibeixi senyeres i estelades i augura unes festes més populars. [Descarregueu-vos el programa de Fires].

23/10/2009 20:37 Cultura

Les fires d'enguany vénen carregades amb més de 250 activitats per a totes els públics repartides en els deu dies que duren les Fires, del 23 d'octubre a l'1 de novembre. El punt final el marcarà el castell de focs, l'1 de novembre. Per altra banda, Girona s'omplirà amb una quinzena de fires i mercats de tot tipus (artesania, menjar, llibres...) que es repartiran pel centre de la ciutat i el Barri Vell. No faltarà tampoc la Fira de Mostres, que enguany es renova i reordena espais. Aquest any seran uns 380 els expositors que participaran en la 48a edició del certamen, que per culpa de la crisi perd una vuitantena d'empreses.
 
Fins a 165 atraccions ocuparan el parc de la Devesa, juntament amb parades i establiments de menjar, centre neuràlgic de les Fires i centre de totes les mirades per culpa del temor a la pluja. El circ també serà present a la ciutat, de la mà del circ Raluy, que retorn amb un nou canvi d'ubicació després de tres indrets diferents. Ara se situarà davant del poliesportiu de Palau.

Enguany també hi ha prevista una actuació dels Marrecs de Salt. La colla castellera tornarà a aixecar, però ara de manera oficial, un pilar de cinc a la plaça del Raïm de irona dissabte, 24 d'octubre. El diumenge hi haurà una actuació amb els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa, i després, el dia 31 d'octubre, ja que enguany no és el dia 1 de novembre, es farà el pilar de quatre pujant per l'escalinata de la Catedral de Girona.

Per la seva banda, els Diables de l'Onyar tornaran a fer el correfoc amb l'itinerari habitual, que se celebrarà dissabte 24 d'octubre a la nit i es preveu que hi assisteixin unes tres mil persones de públic.

Una programació musical de 120.000€

La programació musical de les Fires de Sant Narcís d'aquest 2009 acollirà nombrosos grups de rock, pop, música alternativa, melòdica i dedica dues nits íntegres a la música en català. L'Ajuntament ha destinat al voltant de 120.000 euros al finançament de les actuacions.

Per espais i dies, la programació de les Fires de Girona 2009 és la següent:

LA COPA:

divendres 23: El Columpio Asesino, Nothink i Illinoise (+ SoundSystem)
dissabte 24: Mesclat, Els Pets
diumenge 25: Concurs de maquetes Intro'09
dilluns 26: Speaklow i la Habitación Roja
dimarts 27: The Pepper Pots i Westbound Trian
dimecres 28: Lax'n'Busto, Teràpia de Shock i La Senyora
dijous 29: Tote king, Lexa i Nomah i Saiko i DJ Joker
divendres 30: KOP i Habeas corpus
dissabte 31: Dub Inc. i Le Peuple de L'Herbe


PARC DEL MIGDIA:

divendres 23: Pau Riba
dissabte 24: La Selva Big Band Jazz Orquestra
diumenge 25: Johnny Mars Big Blues Band
dilluns 26: Macedònia

Podeu llegir l'agenda dia a dia clicant aquí o descarregant-vos el programa en pdf. 
 
CUP: «Aquestes han de ser les fires del referèndum i de la gent» 
 
Els responsables de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona volen que aquestes siguin recordades com "les Fires del referèndum", atès que justament aquesta setmana la ciutat ha fet un pas endavant anunciant que se celebrarà una consulta per la independència.
 
Segons una de les portaveus, Anna Pujolàs, "la importància d'aquest fet tindrà visibilitat durant les nostres Fires, els dies en què la ciutat s'engalana. No ha de passar per alt a cap visitant que Girona és capdavantera en l'exercici del dret a decidir".
 
La CUP demana als veïns i veïnes que pengin senyeres i estelades als balcons amb plena normalitat. Malgrat això, des de les files independentistes també recorden que la corporació municipal no ha estat encara capaç de treure l'emblema espanyol de l'Ajuntament, ni tan sols en festes assenyalades i d'especial incidència popular.
 
La CUP convida a la ciutadania a participar dels actes de la Fires Populars, organitzades per diferents entitats de la ciutat. És precisament el caràcter popular de les Fires el que també destaca Pujolàs, per a qui "cada any creix més la sensació que l'Ajuntament s'ha quedat enrere en organitzar una festa per a tothom. És des dels barris on s'aporta un element més dinàmic, però l'Ajuntament s'hi gira d'esquena i continua concentrant tots els esforços en promocionar macro-activitats a tres o quatre llocs cèntrics".
 
En aquest sentit, des de la CUP es recorda que encara no s'ha abordat amb valentia el debat sobre el model de festa a la Copa. Per als seus portaveus la solució no passa per convertir el recinte en un espai controlat per la policia, sinó a apropar els joves i la seva festa al conjunt d'activitats.  
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid