Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Audiència Nacional prohibeix el brindis per les preses de les Festes de Sants

L'Audiència Nacional espanyola ha prohibit el brindis per les preses de la Festa Major Alternativa de Sants a Barcelona que s'havia de celebrar dijous. Només una setmana després del setge gracienc, L'Audiència Nacional vol impedir el que considera "un acte d'enaltiment del terrorisme". El brindis mai s'ha dedicat als condemnats d'ETA, sinó a tots els presos polítics.
 

El magistrat Eloy Velasco ha demanat als cossos policials que impedeixin l'acte, que estava previst pel dia 26 d'agost a les deu del vespre. Aquest acte es fa cada any des del 1997.

24/08/2010 19:50 Drets i Llibertats
En la seva interlocutòria, el jutge diu que l'acte de dijous és "semblant" al de dissabte, simplement canviant el dia i el lloc, i que, "convocat en un context festiu, pretén servir exclusivament per homenatjar la trajectòria de presos etarres, aprofitant l'afluència de públic" i "sense més finalitat que aglutinar els integrants d'ETA amb els seus afins i simpatitzants en els objectius que pretenen amb l'ús de la violència al marge dels marcs democràtics".

El jutge Velasco aprofita els arguments que el seu company Pablo Ruz va utilitzar per prohibir l'acte de Gràcia per fer el mateix amb el de Sants. No obstant això, mentre que en l'acte de Gràcia s'havia organitzat per donar la benvinguda a Laura Riera, el brindis de Sants es va cada any en homenatge a tots els presos polítics.

La interlocutòria assegura que en el brindis de Sants es pot produir l'enaltiment del terrorisme com en altres "actes que per la seva coincidència i estratègia, en el curs de les festes i per la vinculació al Moviment d'Alliberament Nacional Basc dels seus convocants, no tenen altre intenció que la indicada".

Si en el cas de Gràcia l'acusació es va basar en la "publicitació" de l'acte a través de portals d'Internet com Llibertat.cat, en aquest cas es basen en l'aparició pública de cartells anunciant el brindis. L'Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat la seva col·laboració amb la justícia i la policia.

L'Assemblea del Barri de Sants, organitzadora de les Festes Alternatives de Sants on s'inclou el brindis, està formada per diverses entitats de la zona, com associacions de veïns, cooperatives de consum, entitats juvenils o els Castellers de Sants.

"Homenatge etarra"

Eloy Velasco ha decidit prohibir l'acte atenent, com en el cas de Gràcia, a la petició que li ha fet arribar la fiscalia de l’Audiència Nacional. El cas és que tant la fiscalia, i amb aquesta tots els mitjans de comunicació del règim, basant-se en el fet que el brindis de Sants és un nou homenatge a Laura Riera i a les preses Dolors López i Marina Bernadó, per poder acusar-lo així d'acte "etarra". Tanmateix, tal com s'ha encarregat de desmentir l'Assemblea del Barri de Sants, el brindis per les preses que organitzen cada any des del 1997 vol ser un gest cap a totes les preses i presos polítics i socials del món.

 

Per saber-ne més:

Comença la 16a Festa Major Alternativa de Sants 

Alerta Solidària podria querellar-se contra el responsable policial del setge gracienc

 
 
 
 

Alerta Solidària reclama el suport als independentistes detinguts

La CUP  de Barcelona critica la prohibició de la justícia espanyola de donar la benvinguda a Laura Riera

SAT, CGT i CAJEI condemnen la criminalització de Laura Riera

Comença la Festa Major de Gràcia, també reivindicativa

A punt la benviguda a Laura Riera després de 9 anys a la presó

El linxament mediàtic no aconsegueix impedir la xerrada d'en Zigor i en Diego a Castelló

Denuncien linxament mediàtic contra la xerrada d'en Diego i en Zigor a Castelló

La Jornada de Solidaritat Antirepressiva homenatja en Diego i en Zigor

Zigor Larredonda surt en llibertat després de 9 anys a la presó

Diego Sánchez surt de la presó enmig de múltiples mostres de suport

Diego i Zigor, lliures després de 9 anys segrestats per l'Estat espanyol

Rescat: Marxes de Torxes 2009 

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid