Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La persecució del referèndum en piulades

A diferents ciutats del Principat, diferents cossos policials, entre els qual destaquen els policies locals, han actuat contra persones que enganxaven cartells, feien actes o paradetes a favor del referèndum de l'1-O

18/09/2017 Drets i Llibertats

Des de l'inici de la campanya pel Referèndum sobre la independència a ciutats com Cerdanyola, Sabadell, Vilanova, Barcelona, Sant Cugat, Alcanar, Figueres, Mataró, l'Hospitalet... tal i com vam informar a la notícia "La persecució del referèndum per part de policies locals i brigades de neteja arreu del territori"

En els darrers dies aquesta persecució s'ha accentuat. Policia Local, policies espanyols, Mossos en algun cas, i guàrdies civils, han pres acta de l'activitat de difusió política (actes, paradetes, enganxades de cartells o penjada de pancartes), però també ha coartat el dret a la lliure expressió i manifestació, o bé han confiscat el material agitatiu (cubells, cartells, escombres).

En altres tants casos, com a Barcelona i l'Hospitalet, aquesta tasca per perseguir l'expressió favorable al referèndum i al 'Sí' s'ha portat a terme des de les Brigades de neteja local, que s'han s'han dedicat a arrencar pancartes independentistes, a favor del referèndum o senzillament a favor dels valors democràtics (un cas molt significatiu és el de la pancarta amb el text "Democràtica" arrencada a Barcelona per la brigada de neteja).

No és casualitat que es tracta de ciutats en què el PSC-PSOE, especialment, ha governat durant dècades o encara hi governa. Un fet que porta a la conclusió que aquesta policia local està actuant com a vertadera policia política, obeint les consignes del partit governant, o que es tracta d'agents guiats per una filiació política unionista.

A continuació podeu llegir un seguit de piulades de les darreres activitats de persecució del referèndum durant les darreres 48 hores:

La Policia local ha intervingut a Bellvitge per fer retirar i censurar cartells pel referèndum i la democràcia al xiringuito del PDeCAT pic.twitter.com/IQWH3HhcrD

— Llibertat.cat (@Llibertatcat) 17 de setembre de 2017
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid