Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En formació de batalla
27/06/2016 Carles Benítez

Els resultats de les eleccions espanyoles del 26 de juny deixen les coses en una situació que accentua més la polarització política entre el poder de l’estat espanyol i les forces de la nació catalana que tendeixen a la independència. El reforçament d’ERC arreu del Principat és una mostra, a més, de l’evolució cap a l’esquerra del moviment independentista que fa que, al si del moviment, vagin esdevenint hegemòniques les posicions d’ERC i quedin en una segona posició les forces conservadores.

Tot el conjunt polític i social al Principat de Catalunya, se situa de manera favorable a la confrontació amb una Espanya que es mostra fonamentalment inamovible. En aquest context la independència apareix com a l’única opció real de canvi. Una situació que forçarà al conjunt de les forces d’esquerra favorables a l’autodeterminació a decantar-se cada dia més pel camí de la independència com a sortida política que pot fer possible un canvi polític i social.

Arreu dels Països Catalans, el panorama resultant, amb un PP amb una influència important encara, malgrat els escàndols de corrupció, farà avançar també de manera remarcable la tendència a orientar cap a la independència els moviments que tendeixen al canvi polític i social.

A grans trets, aquestes eleccions ens han ajudat, doncs, a situar-nos més clarament, pel que fa a la confrontació política fonamental vers la independència, en una millor posició. Ens han posat ‘en formació de batalla’.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid