Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#MarxaSom
La Marxa SOM s'enfila cap Ponent, el Camp, el Garraf, el Vallès Oriental i el Maresme

Viladrau, juntament amb Vic són les poblacions d’Osona que de moment han fet assemblees per decidir quin model de democràcia participativa volem per al nou país

20/07/2016 Política

Aquest dijous La Marxa Som fa parada a Granollers (Vallès Oriental) i reflexionarà sobre democràcia participativa amb Jordi Rich (portaveu de Reinicia), Vicent Partal (periodista) i Mireia Boya, diputada de la CUP-CC i membre de la comissió d’estudi del procés constituent. Serà a les 19:30 a la Plaça de la Corona.

La Garriga (Vallès Oriental) començarà a celebrar l’arribada de La Marxa Som divendres al vespre amb un concert organitzat per l’assemblea de joves La Bordalla. Dissabte 23 de juliol la caminada vindrà de Cardedeu i s’aturarà a la Garriga cap a les 12 del migdia. Es farà una visita guiada a una edificació singular del poble just en arribar i els actes continuaran a la tarda a la plaça del Silenci. També es farà un taller del tradicional ball de cintes de la Garriga i es seguirà amb la lectura del manifest i assemblees de poble. S’acabarà amb un sopar popular per compartir (tothom ha de dur el seu plat, got i coberts i àpat per compartir!). L’endemà s’anirà fins a Centelles i es farà una petita parada al poble de Tagamanent per saludar els caminants i fer un petit refrigeri. 

Gualba, Campins, Sant Esteve de Palautordera i Vallgorguina

La Marxa Som va sortir dissabte de bon matí de Gualba, on l’Ajuntament va fer un comiat solemne, per arribar caminant a mig matí a Campins. Una vintena de caminants van poder gaudir de l’esmorzar preparat per la secció local de l’ANC i l’Ajuntament. Caminants locals d’aquest municipi es van afegir també en aquest punt a l’etapa i tots junts van fer arribada a Sant Esteve de Palautordera a quarts de dues. Allà, els actes van seguir a la tarda, amb una cercavila emmarcada en el festival Fes un plec, de dansa tradicional. Després del sopar popular es va poder llegir el manifest de La Marxa Som, en concret van posar-hi veu l’alcalde Dani Fernandez i la regidora Natàlia Expósito. Es van recollir un bon nombre d’adhesions a les propostes d’aprofundiment en matèria de democràcia participativa que planteja La Marxa Som.

Diumenge La Marxa Som va seguir els seus passos cap a Vallgorguina, amb una etapa en què va participar l’Alcalde de Vallgorguina, fent de guia local. Un cop a aquest municipi, hi va haver una acollida amb un pica pica popular a la plaça, i es va fer entrega del manifest a les autoritats municipals. Els caminants, a més, van tenir l’oportunitat de visitar el museu del bosc del municipi.

Garraf

La Columna Sud arribarà divendres 22 a Vilanova i dissabte 23 a Sitges. En concret, la caminada de divendres 22 de juliol sortirà de Calafell Platja a les 8h, davant de la Cofradia de Pescadors. Enfilaran cap a Cubelles per arribar a Vilanova cap al migdia. Els actes, però, evitant les hores de més calor, seguiran a la tarda. En concret a les 18h es farà la rebuda a la plaça de la Vila, amb parlaments per part de l’alcaldessa de la ciutat i presidenta de l’AMI, Neus Lloberas, així com de representants d’Òmnium Cultural i de l’organització de La Marxa Som.

A continuació es llegirà el manifest i es faran les pràctiques de les assemblees participatives per introduir les conclusions de Vilanova a l’Arca Nacional de la Columna Sud. Després, la festa seguirà en el marc del festival de música popular El Tingladu, on també es podrà sopar a preus populars.

Dissabte la caminada sortirà de la plaça de la Vila de Vilanova en una etapa molt assequible fins a Sitges. Allà, els actes es concentraran també a la tarda, a l’Hort de Can Falç, on a banda dels parlaments per part de l’alcalde, entitats locals i organització, i de la lectura del manifest i la pràctica d’assemblees, es podrà gaudir d’un sopar popular i un recital poètic preparat expressament per a l’ocasió.

Diumenge la caminada sortirà de Sitges (8h, pl de l’Ajuntament) per anar cap a Sant Pere de Ribes i arribar finalment a Canyelles, última etapa de La Marxa Som al Garraf abans d’entrar a l’Alt Penedès.

Maresme

La Marxa Som ja ha arribat al Maresme. Del 18 al 21 de juliol hi haurà quatre caminades que passaran per la comarca. Els actes es centralitzaran dimarts 19 a Mataró. A les 18:30h a la seu d’Òmnium Cultural ens trobarem per tal de donar al benvinguda a la comarca a La Marxa Som. Allà, a més a més, es duran a terme els parlaments i un breu exercici de democràcia participativa.

Els resultats de les assemblees es duran a Montserrat, on es posaran en comú amb els resultats de les resta de comarques i finalment es faran arribar al Parlament.

Tàrrega, Cervera i Guisona

Tàrrega acollirà el proper dimecres 20 de juliol l’arribada de La Marxa Som i Cervera ho farà dijous 21. Els actes a la capital urgellenca consistiran en una visita al museu de Cal Trepat, i seguidament els caminants podran accedir gratuïtament a les piscines municipals. Ja al vespre, a dos quarts de vuit a la plaça dels comediants hi haurà rebuda de l’Alcaldessa, lectura del manifest i assemblea. El portaveu de La Marxa Som, Lluís Planas, oferirà una xerrada al voltant dels mecanismes de democràcia participativa. Finalment, a Lo Bar de les Piscines hi haurà sopar popular, a les 21.30h.

A Cervera, la Marxa hi arribarà dijous 21, amb una caminada procedent de Tàrrega. A les 12h es podrà visitar el Museu Comarcal de La Segarra, i els caminants també podran gaudir d’entrada gratuïta a les piscines. A la tarda, a les 19h, a la Plaça Major, hi haurà benvinguda i parlaments de representants de La Paeria i organitzadors. Seguidament, cercavila popular fins a la universitat a càrrec dels Diables de Cervera Carranquers i a les 20h als patis de la Universitat, lectura del manifest i assemblees. A les 21h, sopar popular organitzat per l’Agrupament Escolta Coll de les Savines.

Guissona acollirà La Marxa Som el proper divendres 22, amb la visita a la ciutat romana, parlaments i cercavila al vespre i sopar popular. Veieu el detall de la programació al cartell.

Al Camp

La Marxa Som va ser el passat cap de setmana a Vilallonga del Camp, Reus i Tarragona, en alguns dels actes més multitudinaris de La Marxa Som fins ara.A Vilallonga del Camp, la rebuda per part de la cercavila gegantera va ser espectacular, i abans dels sopar popular es van fer les diferents assemblees deliberatives per tal d’introduir les conclusions a l’arca nacional de la columna sud.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid