Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Homenatge als maquis a Girona

Dissabte passat al cementiri vell de Girona va celebrar-se  un homenatge als maquis del grup de Quico Sabaté

 

13/01/2014 Memòria històrica

Dissabte passat al cementiri vell de Girona va celebrar-se (per quart any consecutiu) l'homenatge als maquis Francesc Conesa, Rogelio Madrigal, Antoni Miracle i Martín Ruiz, components de l'últim grup de Quico Sabaté, que la nit del 3 al 4 de gener de 1960 van ser morts per la Guàrdia Civil al Mas Clarà de Palol de Revardit.

Els maquis del grup de Quico Sabaté estan enterrats a la fossa comuna del cementiri de Girona on també hi ha enterrats els més de 500 afusellats per la repressió franquista a Girona. Fa uns  anys la fossa es va dignificar i s’hi posaren unes plaques o làpides amb els noms de tots els afusellats.  El tinent de la guàrdia civil Francisco Fuentes mort als enfrontaments del Mas Clarà està enterrat al cementiri de Santa Eugènia de Ter (Girona) tot i que sense làpida ja que sembla que va ser arrencada fa uns anys per uns desconeguts.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid