Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 2010 esdevindrà "l'any Quico Sabaté"

En motiu del 50 aniversari de la mort Francisco Sabaté Llopart, més conegut per “Quico”, s'ha creat s’ha creat la "Comissió 50 Anys Quico Sabaté". Les organitzacions que formen part d’aquesta Comissió són: el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté, laCandidatura d’Unitat Popular de Sant Celoni, la CNT, la CGT del Vallès Oriental i l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, i ja compta amb les primeres adhesions a títol individual: Alba i Paquita Sabaté i Castells, i Manel, Francesc i Enric Jené i Sabaté, filles i nebots d’en Quico,respectivament.
L’objectiu de la Comissió és organitzar una sèrie d’activitats per recordar la lluita armada contra el franquisme, en especial la dels anarquistes, i la tràgica mort del guerriller de l’Hospitalet deLlobregat.

16/12/2009 19:55 Drets i Llibertats
El grup constituït resta obert a les aportacions tant individuals com col·lectives per fer que l’any 2010 sigui l’“Any Quico Sabaté”. Si hi esteu interessats/des, us podeu posar en contacte amb nosaltres a l’adreça de correu electrònic 50aniversariquicosabate@gmail.com, qualsevol tipus d’aportació serà benvinguda. També podeu anar seguint la programació de les activitats així com les darreres novetats en el següent bloc
 
Any rere any el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté s’ha encarregat de fer-nos-en memòria i remoure els records de lluita organitzant actes populars i reivindicatius sota la placa dedicada al maqui al carrer de Santa Tecla de Sant Celoni. En aquesta mateixa línia s’han inclòs els actes d’entitats anarquistes, com la CNT, celebrats cada 5 de gener al mateix cementiri. L’any 1995 l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental va homenatjar el guerriller, en el 35 aniversari del seu assassinat, i així mateix ho feia, l’any 2000, una comissió celonina en el 40 aniversari.
 
Objectius de la comissió
Objectiu principals

· Recuperar la figura de Quico Sabaté, i al mateix temps la dels combatents antifeixistes anarquistes, i situar-la en el lloc de la memòria històrica que es mereixen.
· Dignificar la tomba de Quico Sabaté.

Objectius secundaris

· Donar a conèixer la lluita armada contra la dictadura feixista de Franco.
· Aportar, a tanta gent com sigui possible, informació de rigor sobre la trajectòria en la resistència antifeixista d’en Quico Sabaté. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid