Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maquis
Homenatge a Quico Sabaté en el 53è aniversari del seu assassinat

El guerriller fou assassinat el 5 de gener de 1960 pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni

05/01/2013 Política
Portada del llibre "Sabaté. Quinze anys de guerrilla urbana antifranquista" (Virus Editorial) Portada del llibre "Sabaté. Quinze anys de guerrilla urbana antifranquista" (Virus Editorial)

Avui a les 12 h al cementiri de Sant Celoni tindrà lloc l'acte d'homenatge a Quicó Sabaté. L'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, un grup de persones vallesanes que cerca alternatives al sistema establert i que vol divulgar les seves idees llibertàries, es reunirà, un any més per recordar la figura de Sabaté.

Quicó Sabaté va defensar sempre les idees anarcosindicalistes. De fet, va afiliar-se de ben jove a la CNT i ja es va pronunciar contra el govern conservador de la II República. Després, va acabar la Guerra Civil a la Columna Durruti, durant aquest període, però, Sabaté va tenir problemes amb els representants d'ideologia comunista. En perdre la Guerra, va exiliar-se a França, des d'on va continuar la lluita d'oposició al règim franquista, tant amb el maquis com amb sabotatges i actes de guerrilla urbana en sòl espanyol.

Sabaté va trobar la mort amb 44 anys, quan fugia de la Guàrdia Civil. L'anarquista havia estat qualificat pel règim com una de les persones més perilloses pel règim i quan ferit va arribar a Sant Celoni, un sometent -una figura de l'època semblant a un policia- va tirotejar-lo. És per això que el conegut antifranquista es troba enterrat a Sant Celoni.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid