Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Un homenatge a Xirinacs i un debat sobre la independència, entre els actes del Correllengua

Valls, Miramar, la Seu d’Urgell, el Masnou i Anoia rebran la flama aquest cap de setmana

22/09/2012 Llengua
Miramar (Alt Camp), durant el Correllengua de 2011 Miramar (Alt Camp), durant el Correllengua de 2011

Diverses comarques del Principat celebraran el Correllengua aquest cap de setmana. A l’Alt Camp, divendres 20 a les vuit els actes inaugurals es duran a terme a l’Institut d’Estudis Vallencs, amb la lectura del manifest i les actuacions de Cataskà, Maitips i Jordi Jubany. Diumenge 23 les activitats es traslladaran a Miramar, on s’iniciarà una caminada a dos quarts de nou del matí i a la tornada es podrà gaudir d’una festa familiar amb Maitia i Cia i la ballada d’elements tradicionals. Tot seguit, hi haurà una paella popular com a preàmbul de l’actuació de Carles Belda.

A la Seu d’Urgell, dissabte 22 Víctor Alexandre parlarà de l’evolució de l’independentisme en un vermut-tertúlia. A les cinc de la tarda, a la plaça de les Monges, els més menuts podran gaudir de l’espectacle d’en Rah-mon Roma i entretenir-se amb tallers i jocs. Després, l’arribada de la flama i la lectura del manifest donaran pas a l’actuació de Diàdona, al sopar popular i als concerts dels Astorets del Pirineu i de Glissando.

El Masnou celebrarà l’arribada de la flama dissabte 22 fent un homenatge a Lluís Maria Xirinacs. A partir de les set de la tarda, a l’auditori de Ca n’Humet, Núria Roig, coordinadora de la Fundació Randa-Xirinacs, i el periodista David Fernàndez en parlaran. A les deu hi haurà sopar popular, el concert d’At-versaris i el punxadiscos PDP als jardins del Mil·lenari.

D’altra banda, Jorba inaugurarà el seu Correllengua dissabte 22 al migdia a la sala Cafè amb la presentació del llibre Delenda est Hispania. Tot allò que Espanya ens amaga sobre la independència de Catalunya, d’Albert Pont. Després, al vespre, hi actuarà el grup Raïm. L’endemà, a la plaça de la font, hi haurà jocs i tallers per als infants a càrrec del Cau d’Igualada. A les sis de la tarda, el Campionat de Tirada de Bitlles Catalanes clourà la festa.

Paral·lelament, fins diumenge 23, el museu de Cabrils acollirà l’exposició “Realitat i vitalitat de la llengua catalana”, i a Artés s’iniciaran els actes del seu Correllengua a dos quarts de set amb l’audició de sardanes de la Cobla Marinada al parc de Can Cruselles. La biblioteca d’Artés, a més, inaugurarà l’exposició “Coneix Xirinacs”, que es podrà visitar del 24 de setembre fins el 6 d’octubre.

Es pot seguir l’activitat del Correllengua a l’agenda CAL i al Mapa Localitzador del Correllengua 2012.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid