Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua començarà a caminar el proper 30 de juny a Ripoll

En commemoració al cinquè aniversari de la mort de Lluís Maria Xirinacs

10/05/2012 Llengua

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) ha anunciat que el Correllengua 2012 començarà a caminar el proper 30 de juny amb l'acte inaugural que tindrà lloc a Ripoll. Una vila i una comarca molt vinculada a la figura homenatjada enguany, Lluís Maria Xirinacs, en commemoració del cinquè aniversari de la seva mort. Xirinacs fou i és un exemple de fidelitat envers el país, la seva gent i la seva llengua. Durant tota la seva vida va lluitar, des de la paraula i des de la no violència, per l'assoliment de les llibertats del nostre poble i per la seva dignitat.

El Correllengua 2012 ja té cartell

La segona edició del concurs Cartell del Correllengua ha permès triar la imatge que representarà el moviment en els més de cinc mesos de recorregut de la flama. En el decurs dels 11ens Premis Joan Coromines celebrats a Mataró el passat 5 de maig, es va descobrir l'obra guanyadora, que sota el pseudònim "Des de la Preso" va recaure en Gemma Navidad, veïna de Breda (la Selva).

La pròpia autora va explicar, amb gran detall, el simbolisme del cartell on hi queden representades un conjunt d'icones relacionades amb Lluís Maria Xirinacs, la figura homenatjada enguany. Navidad comentava "els anys d'opressió franquista queden representats per les quatre ratlles tatxades, les quals indiquen els dies que falten per a l'alliberament". Al mateix temps "els manuscrits evoquen les cartes i els pensaments que devia escriure i enviar des de la reclusió". De fet, un d'aquests pensaments propis de Xirinacs queda recollit en la frase "defensem la no violència, defensem la terra i la nostra identitat" integrada en el mateix cartell. L'obra també fa referència explícita al Correllengua amb "un seguit de petites puntes lligades per un fil taronja, símbol del recorregut constant del moviment per les terres catalanes". Finalment, el cartell queda fortament marcat per una senyera i el tradicional lema del Correllengua: "Llengua, Cultura i Llibertat".

1a Trobada d'Organitzadors de Correllengua

Enguany també, la CAL ha volgut organitzar la 1a Trobada d'Organitzadors de Correllengua, que s'esdevindrà el proper dissabte 2 de juny a la pròpia seu nacional de la CAL. L'objectiu d'aquesta trobada és presentar els nous materials i recursos per al 2012, compartir experiències i estrènyer els vincles entre la CAL i els organitzadors.

En aquest espai del web de la CAL podreu accedir a totes les notícies, activitats i documentació relacionades amb el Correllengua. Com a mostra us recomanem que consulteu el tríptic "Com s'organitza un Correllengua?" una guia de suport per a engrescar a tothom a fer arribar la iniciativa al seu barri, vila o ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid