Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
El Correllengua i la Marxa cap a la Independència travessen la Conca de Barberà

Es va avançant en la organització de l’acte nacional de l’ANC que tindrà lloc el proper dissabte 1 de setembre, quan la Marxa cap a la Independència recorri el tram Montblanc, l’Espluga, Poblet.

05/08/2012 Política
La Conca es mobilitza amb la Marxa La Conca es mobilitza amb la Marxa

Vilaverd aplega el Correllengua i la Marxa cap a la Independència en un atapeït programa d’actes des de dijous passat fins al dimarts vinent.

Avui a les 19.30h a la plaça Catalunya, es farà un dels actes principals del Correllengua: la xerrada "El Correllengua i la Marxa cap a la Independència", a càrrec de Jaume Marfany, vicepresident de la Coordinadora d'Associacions per la llengua catalana (CAL) i membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en que s'explicarà la situació de la llengua i la cultura catalanes i quin és el camí que segueix el nostre país.

Com a punt final del Correllengua, el dimarts 7 d'agost, a les 19.15h, al Local Social, hi haurà una actuació del Cau Musical de Vilaverd seguida de la presentació dels llibres Trifulkes de la Katalana Tribu i Nosaltres, els catalans a càrrec de l'escriptor Víctor Alexandre.

Acaba la marxa de la Llibertat. Comença la de la Independència

Es va avançant en la organització de l’acte nacional de l’ANC que tindrà lloc el proper dissabte 1 de setembre, quan la Marxa cap a la Independència recorri el tram Montblanc, l’Espluga, Poblet.

L’organització preveu una important participació de gent de tot el país, amb especial incidència de les comarques veïnes: Alt i Baix Camp, Tarragonès, Priorat, Garrigues. Sí no hi ha canvis d’última hora es preveu la concentració de marxaires a les 4 de la tarda a l’aparcament de Sant Francesc de Montblanc, des d’on es començaria a caminar a 2/4 de 5. Es farà una breu parada per inaugurar una placa a la zona del Museu-Arxiu, en record de la Marxa de la LLiberat del 1976 durament reprimida en aquest lloc, i es prosseguirà per la N-240 cap a l’Espluga on es farà reagrupació de marxaires per seguir fins a Poblet on es preveu arribar sobre les 7 de la tarda. Alli hi haurà alguns parlaments i l’adhesió d’alcaldes de la Conca al manifest de l’Assemblea Nacional Catalana. En la mesura que es perfilin nous detalls n’anirem donant compte.

Més de 150 estelades als carrers de l’Espluga

El grup L’Espluga per la Independència ha valorat aquest passat dimecres com de molt positiva la resposta ciutadana a la crida feta per posar una estelada per la festa major i no treure-la fins a l’11 de setembre, que s’ha saldat amb l’aparició d’un centenar llarg d’estelades penjant de finestres i balcons de l’Espluga. S’exterioritza així un sentiment creixent de que la independència de Catalunya es el camí a seguir per assolir més qualitat democràtica, major benestar econòmic i la seguretat de preservar per a futures generacions la llengua i cultura catalanes.

 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid