Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluitadors independentistes
La CUP realitzarà un aplec en homenatge a Xirinacs cada any

La formació vol que l'esdeveniment "sigui una data de referència i d’homenatge a un compatriota caracteritzat per la seva lluita incansable pels drets i llibertats del poble català"

08/08/2012 Política

La CUP organitzarà un aplec en homenatge a Lluís Maria Xirinacs cada any. Ho ha anunciat la territorial de l'Alt Ter de la formació després de l'èxit del primer aplec popular al Pla de Can Pegot que va tenir lloc diumenge passat, el dinar popular i els diversos actes que es van celebrar a Ogassa (Ripollès) -lloc on va morir Xirinacs- per recordar el lluitador independentista en el cinquè aniversari de la seva mort.

La formació ha valorat l'esdeveniment com un èxit i ha afirmat que aquest fet "permetrà que es pugui consolidar any rere any" amb la voluntat de que aquest aplec "sigui una data de referència i d’homenatge a un compatriota caracteritzat per la seva lluita incansable pels drets i llibertats del poble català".

En aquest sentit, la CUP referma el seu "compromís amb la lluita per les llibertats col·lectives del nostre poble, de les classes populars dels Països Catalans". "Una lluita per una llibertat indivisible, l’alliberament nacional, de classe i de gènere", afegeix.

Caminada popular i acte d'homenatge

Les columnes de persones que van sortir caminant des de Sant Joan de les Abadesses, Ogassa i Ripoll, més les que es van traslladar en vehicle fins el Pla de Can Pegot, on es troba el monòlit dedicat a Lluís Maria Xirinacs, van aplegar més de 150 persones al llarg del matí.

L’acte d’homenatge, que es va celebrar al lloc on va morir Xirinacs, va comptar amb els parlaments de Lluís Planas en representació d’El Camí dels Països Catalans i de Joan Samsó i Guillem Ferrer en representació de la CUP de Sant Joan de les Abadesses i de l’Alt Ter. Durant l'acte es va realitzar una ofrena floral i va finalitzar amb les cançons de Núria Agulló i la Muixeranga.

A la tarda, més de 130 persones van assistir al dinar popular de Sant Joan de les Abadesses i mig centenar més s'hi va afegir durant l’espectacle d’animació infantil i les actuacions de grups de cultura popular, de Pere de les Cabres (Ridaura), Núria Agulló (Elx-Ogassa), Avel·lina (Manresa) i Titot i David Rossell (Berga/Manresa).

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid