Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluitadors independentistes
La CUP ret homenatge a Xirinacs a Ogassa

La formació ha organitzat un aplec popular al Pla de Can Pegot amb motiu del 5è aniversari de la mort del lluitador independentista

06/08/2012 Política
Moments de la trobada al pla de Can Pegot Moments de la trobada al pla de Can Pegot | Autor: Twitter

La territorial de l'Alt Ter de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va organitzar ahir un homenatge a Lluís Maria Xirinacs, coincidint amb el 5è aniversari de la seva mort. Unes 150 van participar en l'acte que es va fer al pla de Can Pegot, on va voler passar els darrers dies “en la soledat i el silenci” després de “viure esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles”.

La concentració s'ha d'interpretar –va fer notar Joan Samsó, de la CUP de l'Alt Ter– com la confirmació que el pensament i l'actitud de Xirinacs són un dels referents de l'esquerra independentista: “Volem actuar amb la mateixa coherència, ètica i constància seva.”Junt amb els parlaments –del mateix Samsó i d'un altre membre de la CUP, Guillem Ferrer, i de Lluís Planas, d'El Camí–, l'homenatge al pla de can Pegot va incloure una breu actuació de la cantant Núria Agulló (va oferir una peça d'Ovidi Montllor i La Muixeranga), segons informa el PuntAvui.

Al migdia s'ha fet una botifarrada popular a Sant Joan de les Abadesses. Després de l'àpat hi va haver actuacions musicals per a la mainada i un concert amb Pere de les Cabres, Núria Agulló, Avel·lina, Titot i David Rossell.

La CUP expressa el seu compromís amb la lluita de Xirinacs

Amb aquest acte la CUP va expressar el seu compromís amb la lluita de Xirinacs, "que és la nostra, la lluita per les llibertats col·lectives del nostre poble, de les classes populars dels Països Catalans; una lluita per una llibertat indivisible, l’alliberament nacional, de classe i de gènere".

"Humilitat, coherència, constància i un esperit insubornable; aquest era el seu compromís, i ara, més que mai, del que la CUP, com a organització unitària de l’Esquerra Independentista dels Països Catalans, ens volem fer dignes", afirma.

La formació també ha denunciat la deslegitimació a què els mitjans de comunicació van sotmetre Xirinacs, i en aquest sentit ha defensat que "de Xirinacs només n’hi va haver un, un home que en tota la seva trajectòria sempre va denunciar les injustícies i el terror que s’exercien durant el franquisme i que s’havien perpetuat fins als nostres dies". "I fins en la seva mort així va ser, coherent amb el seu pensament i en els seus actes", ha manifestat.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  8. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  9. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  10. Comunicat del Triangle Blau Àustria en motiu del traspàs de la Neus Català
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid