Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
La Fundació Randa i Xirinacs, a la Diada de l'11 de Setembre
04/09/2012 Notícies

L'ICIP, Angle Editorial i la Fundació Randa han convocat un acte d'homenatge al filòsof i pacifista català Lluís Maria Xirinacs coincidint amb els cinc anys de la seva mort, aquest estiu. L'acte se celebrarà el divendres 7 de setembre, a les 12:00 hores, davant de la presó Model de Barcelona, al lloc on Xirinacs va protagonitzar una de les protestes amb més repercussió: una plantada al carrer, durant un any i mig, per reclamar l'alliberament dels presos polítics.

En l'acte es presentarà el llibre El valor humà de la pau i altres textos inèdits, del mateix Xirinacs, editat per l'ICIP i Angle Editorial dins la col·lecció "Clàssics de la pau i la noviolència". L'actriu Montserrat Carulla farà una lectura de textos i posteriorment tindrà lloc un esmorzar informatiu al bar Modelo (Carrer Entença, 162, davant la presó Model. Barcelona).

La Fundació Randa també serà al Fossar de les Moreres, a l'acte popular en honor dels defensors de les Llibertats i Constitucions de Catalunya, organitzat per l'Associació Memorial 1714. Se celebra el dia 10 a les 21h del vespre, amb la renovació de la Flama de la Resistència Catalana, recollida a Cardona, parlaments diversos, ofrena Floral setmanal al Fossar per Antoni Ayala, de Tradicions i Costums, lectura de poemes patriòtics, himnes i melodies tradicionals interpretats pels joves músics i homenatge a Lluís M. Xirinacs.

A la seu del Memorial 1714 s'hi realitzarà l'exposició commemorativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid