Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge a Xirinacs
Inici del Correllengua 2012 a Ripoll dedicat a Xirinacs

L'homenatge del Correllengua i els darrers llibres publicats del pensador i independentista palesen la vigència de Xirinacs cinc anys després de la seva mort

02/06/2012 Llengua

Aquest 23 de juny s'iniciarà l'homenatge a Lluís M. Xirinacs en el 5è aniversari del seu comiat a Ogassa i que es realitzarà a diferents indrets del Ripollès. Aquestes activitats enceten el Correllengua 2012. El dia 30 de juny es realitzaran activitats durant tot el dia, que es clouran amb el Concert per la llengua a la Sala Eudald Graells a les 23h.

Durant el matí es portarà a terme una pintada del mural sobre el Correllengua, que aquest any s'inicia en forma d'homenatge al pensador i independentista català.

Coincidint amb la notícia de l'homenatge en el marc del Correllengua i del darrer comiat de Xirinacs, acaba de publicar-se el llibre Lluís Maria Xirinacs El valor humà de la pau i altres textos inèdits, amb un pròleg de Fèlix Martí i de la mà d'Angle Editorial, l'Institut Català Internacional per la Pau i de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs. Aquest nou llibre palesa l'actualitat i la presència de la figura de Xirinacs i conté reflexions a l'entorn de la no-violència gandhiana, confrontada al fals “pacifisme” que no denuncia les injustícies i que s'alinia amb els poderosos.

Justament al mes d’abril va aparèixer publicat conjuntament pel Centre d’Estudis Joan Bardina i la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs el llibre Tercera via, 2 volums,  també obra de Xirinacs, als qual s'hi pot accedir en el seu format digital des dels webs: xirinacs.cat  - xirinacs.wordpress.com  i  bardina.org


Dissabte 30 de juny del 2012

10,00h Visita guiada al Monestir de Santa Maria i al Museu Etnogràfic de Ripoll.

12,00h Anada al Pla de Can Pegot (Ogassa) Ofrena floral al monòlit dedicat a Lluís M. Xirinacs, Núria Roig (Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs), lectura i encesa de la flama del Correllengua, cançó El banderer de la Pau, Antoni Aceves (Fundació Randa-Lluís M.Xirinacs) i actuació dels grallers d'Ogassa.

14,15h Dinar popular de carmanyola al Passeig Mestre Guich de Ripoll i a continuació visita al Parc Temàtic dels Pirineus.

17,00h A la Plaça de l’Ajuntament: S'inicia el Cercavila pel centre històric de Ripoll presidits per la flama del Correllengua. Hi participen els Diables, els Gegants, i els Grallers de Ripoll, i també els Grallers d’Ogassa, de Campdevànol i de Ribes.

18,00h. A la Plaça de la Lira, Confecció d’un mural infantil i d’un trencaclosques dels Països Catalans i Exposició biogràfica sobre Lluís M. Xirinacs.

18,15h Parlament de benvinguda de Miquel Casas (Comissió organitzadora del Correllengua de Ripoll) i salutació de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

18,20h Actuació de l'Esbart dansaire Eudald Coma, de Ribes de Freser i mostra de música tradicional amb els Randellaires.

18,45h Berenar popular de coca amb xocolata.

19,00h Lectura del Manifest del Correllengua elaborat per Màrius Serra, el llegirà Jordi Mascarella.

19,10h Parlament de l'escriptora Isabel Clara-Simó, glossant el Correllengua i la figura de Lluís M. Xirinacs.

19,35h. “Amb tu” Espectacle poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera sobre Lluís M. Xirinacs.

20,30h Comiat de l'acte per Pep Ribas, president de la CAL, cant del Segadors i aixecament de globus.

23,00h Concert per la llengua a la Sala Eudald Graells (Conjuntament amb la Comissió de festes).

Organitzen: Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs i Comissió Organitzadora Correllengua de Ripoll.

L'Ajuntament de Ripoll patrocina aquestes activitats i hi col.laboren:Diables, gegants i grallers de Ripoll, Grallers d'Ogassa, Grallers de Campdevànol, Grallers de Ribes, Esbart dansaire Eudald Coma de Ribes, Randellaires de Ripoll i la Comissió de Festes Pla de Can Pegot – Ogassa (Ripollès)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid