Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
La commemoració de la Diada accelera el Correllengua

Els propers dies cinc municipis viuran el pas de la flama de la llengua, mentre aquest cap setmana hi han hagut actes a Coll de Nargó (Alt Urgell) i Santa Margarida de Montbui (Anoia)

10/09/2012 Política
Correllengua 2012 Correllengua 2012

Mica en mica el Correllengua 2012 va agafant volada i cada cop són més viles i pobles les que es van afegint al moviment. Al voltant de la Diada de l’11 de setembre, se celebraran un total de 7 Correllengües, tres d’ells localitzats a la comarca del Segrià.

Vallirana (Baix Llobregat)

Aquest vespre omplirà un any més la Rambla de la Sobirania amb la cercavila del Correllengua que conduirà als assistents fins al Casino Vallirenc. Allí podran gaudir d’una interessant xerrada sobre el català a les sèries de TV3 i al teatre, de l’actuació de l’esbart Dansaire la Faràndula i de la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

Segrià

El mateix dilluns serà el torn per a Torrefarrera, amb un vespre ple d’actes que inclouran la lectura del Manifest del Correllengua 2012, l’actuació dels Grallers de l’Escola Municipal de Música, un sopar popular i la música en directe dels grups Staklar i Möndo Loco.

També al Segrià, Corbins encetarà el seu Correllengua que s’allargarà fins el dia 15. El dia 10, la Sala d’Actes de l’Ajuntament acollirà la lectura del Manifest i una xerrada de l’historiador Jaume Fernàndez titulada "Catalunya i els seus drets històrics: retrospectiva històrica i actualitat".

L’endemà, a les 20h, després d’un repic de campanes i dels parlaments de la Diada, es donarà pas al concert de Jordi Gasion.

El dimecres dia 12, de nou la Sala d’Actes de l’Ajuntament serà el marc per a la xerrada de l’escriptor Ramon Usall. El dia fort del Correllengua serà el dia 15 del qual informarem en el proper butlletí.

Montoliu de Lleida és la tercera vila del Segrià que s’engresca amb el Correllengua i ho fa per tercer any consecutiu.  Enguany les activitats es reparteixen entre la Diada i el dia 15.  Pel que fa als actes del dia 11, la plaça de l’Església acollirà, a partir de les 18h, una actuació de Grallers i de Puputs, un recital de poesia, la lectura del Manifest i un vermut de cloenda per a tots els presents.

Cabrera de Mar (Maresme)

Finalment, Cabrera de Mar (el Maresme) donarà especial protagonisme a la lectura del Manifest en els actes de celebració de la Diada, a la plaça de les Corts, 11h, que es tancaran, per la tarda, amb una actuació sardanística amb la cobla Nova Vallès.

El passat cap de setmana

Santa Margarida de Montbui (Anoia), un municipi veterà en l’organització del Correllengua. Va viure dissabte, una jornada plena d’activitats per a tots els públics concentrats a la plaça Major: per als més menuts xocolatada i jocs de gegants, seguit d’una cercavila amb falcons, dracs i diables. Ja cap al vespre, un sopar popular va servir de preàmbul al concert final del cantautor de Torrent, Pau Alabajos.

El mateix dia, Coll de Nargó (l’Alt Urgell) va seguir un guió similar al de Montbui, del qual en destaca l’obertura de l’exposició sobre Lluís Maria Xirinacs, l’exhibició de jocs rurals que va enfrontar les viles de Coll de Nargó i Burgi (Nafarroa) i els concerts de la Carxofa i la Ceba i el PD Víctor Allioli, com a cloenda de la jornada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid