Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Defensa de la llengua
El Correllengua 2012 estarà dedicat a Lluís M. Xirinacs

La marxa en defensa de la llengua s'iniciarà a prop d'on va morir el patriota, segons ha pogut saber Llibertat.cat

14/03/2012 Llengua

El Correllengua del 2012 estarà dedicat al lluitador i pensador independentista Lluís M. Xirinacs. Així ho han decidit la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) i el conjunt d'entitats que en formen part, segons ha pogut saber Llibertat.cat.

La data d'arrencada d'aquesta marxa en defensa del català arreu dels Països Catalans està prevista per al 30 de juny i s'iniciarà a Ripoll, prop d'Ogassa, del lloc on va morir Xirinacs.

El Correllengua recordarà el compromís i la fermesa de Xirinacs en la defensa de la llengua catalana al llarg de la seva vida.

Precisament coincidint amb l'anunci que el nom de Xirinacs acompanyarà el Correllengua '2012 la Fundació Randa-Xirinacs difondrà el text escrit per Lluís M. Xirinacs "Gràcies, CAL!", presentat el 23 d'abril de 2001 per donar suport a la CAL i la seva tasca a favor de la defensa del català.

En aquest escrit Xirinacs elogia la tasca d'aquest entitat i exposa reflexions sobre la importància de la llengua per a la identitat d'un poble: "L’ànima de la nació de costums humana, com l’ànima individual, no és veu pel microscopi, ni pel telescopi, ni a simple vista. Però disposa d’un cos subtil, meravellosament adaptat al seu esperit, perfectament observable: la parla, el discurs, l’idioma, el llenguatge. Lliga els individus, de cor a cor, els fon i funda la comunitat nacional. La comunitat crea llengua i la llengua crea comunitat".

Els anteriors Correllengua van estar dedicats a Joan Oliver «Pere Quart» aquest darrer 2011, Salvador Espriu el 2010 i Manuel de Pedrolo el 2009.

La mobilització impulsada per la CAL i moltes entitats i col·lectius té com a objectu la sensibilització cultural i la defensa de la llengua. El Correllengua es va portar a terme per primera vegada l'any 1996.

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) és l'entitat unitària encarregada d'organitzar el Correllengua en tots els territoris dels Països Catalans, excepte al País Valencià, on aquesta tasca la duu a terme Acció Cultural del País Valencià, i a les Illes, organitzada per Joves de Mallorca per la Llengua.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid