Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua
Dissabte 30 de juny: Inici del Correllengua 2012 a Ripoll dedicat a Xirinacs

Jornada d'actes a Ripoll que inicien el Correllengua. Aquest homenatge i els darrers llibres publicats del pensador i independentista palesen la vigència de Xirinacs cinc anys després de la seva mort

29/06/2012 Llengua
El passat 23 de juny es va encetar l'homenatge a Lluís M. Xirinacs en el 5è aniversari del seu comiat a Ogassa (Ripollès), que obria el Correllengua 2012. Demà dia 30 de juny es realitzaran activitats durant tot el dia a Ripoll, que es clouran amb el Concert per la llengua a la Sala Eudald Graells a les 23h.

Aquest any el Correllengua s'inicia a Ripoll i Ogassa en d'homenatge al pensador i independentista català.

Coincidint amb la notícia de l'homenatge en el marc del Correllengua i del darrer comiat de Xirinacs, acaba de publicar-se el llibre Lluís Maria Xirinacs El valor humà de la pau i altres textos inèdits, amb un pròleg de Fèlix Martí i de la mà d'Angle Editorial, l'Institut Català Internacional per la Pau i de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs. Aquest nou llibre palesa l'actualitat i la presència de la figura de Xirinacs i conté reflexions a l'entorn de la no-violència gandhiana, confrontada al fals “pacifisme” que no denuncia les injustícies i que s'alinia amb els poderosos.

Justament al mes d’abril va aparèixer publicat conjuntament pel Centre d’Estudis Joan Bardina i la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs el llibre Tercera via, 2 volums,  també obra de Xirinacs, als qual s'hi pot accedir en el seu format digital des dels webs: xirinacs.cat  - xirinacs.wordpress.com  i  bardina.org

 

PROGRAMA d'activitats de l'homenatge a Xirinacs 

Dissabte 30 de juny

10,00 h Visita guiada al Monestir de Santa Maria i al Museu Etnogràfic de Ripoll.

12,00 h Anada al Pla de Can Pegot (Ogassa). Ofrena floral al monòlit dedicat a Lluís M. Xirinacs, lectura i encesa de la flama del Correllengua, cançó El banderer de la Pau, Núria Roig i Antoni Aceves (Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs) i actuació dels grallers d’Ogassa.

14,15 h Dinar popular de carmanyola al Passeig Mestre Guich de Ripoll i a continuació visita al Parc Temàtic dels Pirineus.

17,00 h A la Plaça de l’Ajuntament:, S’inicia el Cercavila pel centre històric de Ripoll presidits per la flama del Correllengua. Hi participen els Diables, els Gegants, i els Grallers de Ripoll, i també els Grallers d’Ogassa, de Campdevànol i de Ribes.

18,00 h. A la Plaça de la Lira, Confecció d’un mural infantil i d’un trencaclosques dels Països Catalans. Exposició biogràfica sobre Lluís M. Xirinacs.

18,15 h Parlament de benvinguda de Miquel Casas (Comissió organitzadora del Correllengua de Ripoll) i salutació de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. 18,20 h Actuació de l’Esbart dansaire Eudald Coma, de Ribes de Freser i mostra de música tradicional amb els Randellaires.

18,45 h Berenar popular de coca amb xocolata. 19,00 h Lectura del Manifest del Correllengua elaborat per Màrius Serra, el llegirà Jordi Mascarella.

19,10 h Parlament de l’escriptora Isabel Clara-Simó, glossant el Correllengua i la figura de Lluís M. Xirinacs com exemple de lluita per les llibertats nacionals.

19,35 h. “Amb tu” Espectacle poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera sobre Lluís M. Xirinacs. 20,30 h Comiat de l’acte per Pep Ribas, president de la CAL, cant del Segadors i aixecament de globus.

23,00 h Concert per la llengua a la Sala Eudald Graells (Conjuntament amb la Comissió de festes).

Col·laboren: Diables, gegants i grallers de Ripoll, Grallers d’Ogassa, Grallers de Campdevànol, Grallers de Ribes, Esbart dansaire Eudald Coma de Ribes, Randellaires de Ripoll, Comissió de Festes

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid