Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa cap a la Independència
L'ANC organitza una caminada al Baix Camp en homenatge a Xirinacs

La columna Lluís Maria Xirinacs anirà d'Alforja a Cambrils i durarà tot dissabte que ve

15/08/2012 Política
Cartell de la Marxa de la Columna Lluís Ma. Xirinacs Cartell de la Marxa de la Columna Lluís Ma. Xirinacs

Una columna que anirà d'Alforja a Cambrils, al Baix Camp, homenatjarà Lluís Maria Xirinacs en el cinquè aniversari de la seva mort. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit organitzar aquest acte en el marc de la Marxa cap a la Independència i l'ha batejat amb el nom precisament de "Columna Lluís Maria Xirinacs".

Diverses assemblees territorials del Camp de Tarragona han participat en l'organització d'aquest acte, que tindrà lloc dissabte que ve durant tot el dia. La ruta, que es podrà fer a peu o amb qualsevol mitjà de transport, començarà a les 8 del matí a Alforja i finalitzarà a Cambrils, amb un sopar i tot un seguit d'actes que es faran durant tota la jornada.

A l'inici del recorregut a Alforja, que es farà a la Plaça de Dalt, hi haurà repic de campanes i tronada, i lectura del Manifest de la Marxa en presència de l'alcalde. A les 10 del matí hi ha prevista l'arribada dels participants a Les Borges, que seran rebuts per membres de l'ANC d'aquesta població, i s'hi farà, igual que a la resta de pobles, la lectura del Manifest de la Marxa -amb invitació a l'alcalde per a signar-lo- i hi haurà cercavila amb gegants, grallers i tabalers.

Després d'esmorzar a Les Borges, la comitiva s'adreçarà cap a Riudoms, on també hi haurà cercavila i parlaments: L'objectiu ja serà arribar a Cambrils, on després que durant el recorregut s'hi hagin afegit participants procedents de Reus i La Selva del Camp, s'hi uniran representants de les assemblees de Vila-seca, que hauran iniciat el seu recorregut a les 5 de la tarda des de la Plaça de les Voltes, i Salou i recorreran la costa fins a trobar-se al Port de
Cambrils amb la resta de participants.

Aquí hi haurà una de les parts més vistoses de l'acte, ja que aprofitant el nombrós públic que es preveu que hi hagi a partir de quarts de vuit del vespre al Passeig Marítim, hi haurà ball de gegants i es repartirà informació de l'Assemblea en diferents idiomes, explicant als turistes per què Catalunya vol la independència.

Tot seguit la comitiva enfilarà el tram final del recorregut per arribar a la Plaça del Setge, on es llegirà un cop més el manifest de la Marxa i hi haurà diferents parlaments a càrrec de Pere Navarro, Jaume Soler Pastells i Òscar Cadiach, i actuacions abans del sopar, que posarà punt i final a tot un dia de crida a la participació a la concentració de Barcelona el proper 11 de setembre, amb el lema "Catalunya, nou Estat d'Europa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid